Afrika

Immigranter bliver solgt som slaver i Libyen

Færre både sejler fra Libyen til Europa, og det får menneskesmuglere til at sælge de immigranter, der havde håbet at krydse Middelhavet.

Immigranter ved den Libyske kyst håber at kunne få en billet til Europa. Foto: Santi Palacios.

»Store stærke drenge til landbrugsarbejde,« råber en slavehandler og peger på de unge mænd, der står på en lang række - klar til at blive solgt.

Det ene bud erstatter det andet, og mændene bliver solgt til højeste bud for ca. 2.500 dkr.

»Varerne«, som de også bliver kaldt på auktionen, er immigranter flygtet til Libyen.

Det skriver CNN, der tidligere på ugen kunne afsløre, at der bliver afholdt slaveauktioner mindst ni steder i Libyen. 

Slaveauktionerne finder især sted ved kysten og nær grænsen til Tunesien, skriver CNN.

Hvert år kommer tusinder af flygtninge og økonomiske immigranter til Libyen i håbet om at komme med en båd over Middelhavet til Europa.

Immigranterne er enten flygtet eller har solgt, hvad de har. Derfor har de intet at vende hjem til, skriver CNN. Men nu er mange fanget i Libyen, et sted mellem deres fortid, og det, de troede, skulle være deres fremtid. For en nylig lukning af den libyske kystvagt betyder, at kun få både sejler mod Europa.

Menneskesmuglerne står nu med en masse folk, som de ikke ved, hvad de skal stille op med, og det er blevet til en forretning.

Smuglerne er blevet til forhandlere og immigranterne til slaver, skriver det amerikanske medie.

FN gennemfører første evakuering af flygtninge i Libyen

TV-kanalen har video fra auktionerne, som nu er blevet overleveret til Libyens myndigheder. De har derfor indledt en formel undersøgelse af slaveauktionerne i landet, skriver CNN lørdag.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her