Afrika

Dansker i Sydafrika skyldig i sag om drab og voldtægt

En dansk mand, der bor i Sydafrika, er kendt skyldig i blandt andet at have medvirket til drabet på sin kone.

Danske Peter Frederiksen er mandag ved en domstol i Sydafrika kendt skyldig i medvirken til drab på sin ekskone, voldtægt og ulovlig våbenhandel.

65-årige Frederiksen er desuden kendt skyldig i produktion og distribution af børneporno og pædofili.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Peter Frederiksen er ikke en mand af høj moral. Han har været gift i flere omgange. Han har haft mange kvindelige bekendtskaber og omskåret kvinder, hvorefter han har gemt kønsdelene i sin fryser, lød det fra dommeren i retten ifølge Ekstra Bladet.

- Peter Frederiksen vil gøre alt for at beskytte sig selv. Han er en mand med stærke overtalelsesevner. Han anser sig for hævet over loven, sagde dommeren.

Sydafrika: Anklager har frafaldet flere anklager mod dansker

Peter Frederiksen var ved retsagens start også tiltalt for at have afskåret klitorisser mod kvinders vilje.

Men de i alt 19 tiltalepunkter for skamfering og anklagen for at have opbevaret klitorisserne ulovligt har anklagemyndigheden valgt at frafalde.

Sagen har kørt ved en domstol i byen Bloemfontein. Danskeren har sagen igennem nægtet sig skyldig.

Det var tilbage i efteråret 2015, at Frederiksen blev anholdt. Det skete, efter at politiet havde fundet 21 afskårne kønsdele i hans fryser.

Godt en måned efter hans anholdelse blev hans kone skudt og dræbt i det lille kongerige Lesotho. Den 28-årige kvinde var kronvidnet i sagen med Frederiksen.

Retten i Bloemfontein mener altså, at Frederiksen har været medvirkende til drabet.

Overblik: Sag om afskårne kønsdele har trukket ud

Han aftalte med en mand, som han havde mødt i fængslet, at få sin ekskone dræbt. Frederiksen betalte ham 15.000 kroner for at få ham til at arrangere mordet, skriver Ekstra Bladet.

Konen havde en lillesøster. Hende er Frederiksen fundet skyldig i at have voldtaget gentagne gange. Lillesøsteren er i dag ni år.

Retssagen, der begyndte i midten af august, har trukket i langdrag og været udskudt flere gange - blandt andet fordi Frederiksen havde problemer med at finde en forsvarer.

Danskeren står ifølge Ekstra Bladet til en straf på op til 25 års fængsel.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Bolig
Energioptimer hytten og tjen mere ved et salg
Ved at springe fra et energimærke op til det næste på listen, kan du lægge i omegnen af 50.000 kroner til boligens værdi, lyder det fra Teknologisk Institut. 
Se flere
Gør din computer hurtigere med en simpel oprydning
Er din computer blevet langsommere med tiden, findes der nemme løsninger, som kan komme problemet til livs. Læs computereksperternes råd her. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her