Sådan bliver vejret den næste måned

Forårsglade danskere kan glæde sig til overvejende godt vejr de næste fire uger.

Artiklens øverste billede
Der bliver god mulighed for at nyde forårssolen i den kommende tid.

Hvis du er til sol og forårstemperaturer, vil du glæde dig over DMI's månedsprognose.

Meteorologernes bud på en vejrudsigt for resten af måneden og det meste af april tyder nemlig på, at foråret for alvor er ved at bide sig fast.

På nær onsdag, hvor der kan komme regnbyger i vest blandet med en hård vind og temperaturer omkring syv grader, tegner resten af ugen til at blive pæn.

Flot weekend

I weekenden bliver der god mulighed for at komme ud og lufte solbrillerne. Her bliver det nemlig vindstille og op til 15 grader og solskin.

Dog er der stadig risiko for nattefrost. Men det er et typisk forårstegn, lyder det fra meteorologerne.

Vinder kommer resten af ugen fra øst, og det medfører, at temperaturen ved kyster med pålandsvind ikke kommer helt så højt op som i resten af landet.

Ligger på grænsen

DMI skriver, at vi i øjeblikket ligger på grænsen mellem kold luft i nord og varm luft i syd. Det betyder, at der kommer perioder med skyet vejr. Vejrtjenesten regner dog med, at solen bliver en hyppig gæst på himmelen, fordi den kommer højere og højere, og dermed får mere og mere magt. Det betyder, at vi generelt får dagtemperaturer på mellem 10 og 15 grader.

Fra slutningen af næste uge bliver udsigten mere usikker. Det ser ud til, at fronter nærmer sig De Britiske Øer og Nordsøen vestfra, og noget tyder på, at vi kan få en lidt vådere og mere ustabil anden uge af april (uge 15).

Fronter kan trænge igennem fra vest med omslag til køligt og mere blæsende vejr med temperaturer mellem syv og 10 grader og ikke det helt store kig til solen.

Marts kan blive rekordvarm

Gennemsnitstemperaturen for marts er indtil videre 6,1 grader. Dermed er der en god chance for, at denne måned slår rekorden for den varmeste marts nogensinde.

Den rekord blev sidst slået i 2007, der tangerede marts i 1990 som den mildeste første forårsmåned nogensinde. I begge tilfælde var det i gennemsnit 6,1 grader døgnet rundt.

De seneste 10 år har middeltemperaturen for marts været tre grader, så meget tyder på, at denne måned bliver noget varmere end normalt, uanset om rekorden bliver slået eller ej.

Flot påske

Hvis månedsprognosen holder, kan vi glæde os til vejret i påsken. Her ser det nemlig ud til, at vi på ny formår at holde lavtrykkene og det kølige, blæsende vejr på afstand. Hvis det bliver tilfældet, får vi solrigt vejr med temperaturer, der kan komme op på 20 grader.

Det afhænger dog af, hvorvidt vi får vinden rundt i det sydvestlige verdenshjørne. Det skal også nævnes, at fronter - overvejende svage - fortsat kan befinde sig over landet og give os mere normalt forårsvejr med skyer og måske lidt regn samt dagtemperaturer mellem 10 og 15 varmegrader.

Der er også risiko for havgus, når vinden går rundt i det lunere sydlige verdenshjørne.

Bøgen er sprunget ud

At foråret for alvor har meldt sin ankomst, kan også ses på naturen.

Flere steder rundt i landet meldes om, at bøgen er sprunget ud, og det betegnes som et stensikkert forårstegn.

Så vi kan vist godt begynde at pakke vinterfrakken væk og i stedet finde forårstøjet frem fra gemmerne.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen