Stormen Carl er blæst videre

Stormen Carl nåede ikke op på orkanstyrke i sine vindstød i Nordjylland, som tidligere varslet.

Artiklens øverste billede
Politikredsene melder også om en stille nat med væltede træer som det værste resultat efter stormen.

Den varslede storm Carl nåede ikke de voldsomme storme Allan fra oktober og Bodil fra december til sokkeholderne.

Faktisk levede Carl slet ikke op til kriterierne for at kunne defineres som en storm. Der var blot tale om få vindstød af stormstyrke og ellers en stærk stormende kuling, der især ramte nordjyderne.

Vejdirektoratet melder om lidt overarbejde i løbet af natten og morgenen, men ikke af den alvorlige karakter.

- Vi har haft lidt ekstra arbejde i form af væltede træer og genstande på vejene. Men det har ikke været så slemt i forhold til tidligere storme, siger Ninna Palm, informationsmedarbejder hos Vejdirektoratet.

Kun 20 stormskader

Også Falck har fået meldinger om forskellige skader de seneste par timer. Men indtil klokken otte har der kun været tale om 20 stormskader over hele landet.

- Det har været en nat med et frisk pust, og i dag kommer der gang i motorsavene, siger pressechef hos Falck, Mikkel Andreas Beck og fortsætter:

- Det er bestemt i den mindre ende af skalaen. Det kan selvfølgelig være der kommer flere meldinger, når folk kommer ud af deres hus og opdager eventuelle skader, men det kan ikke være mange.

Til sammenligning resulterede decemberstormen Bodil op imod 2000 stormskader.

Stormskaderne er typisk væltede træer og flagstænger. Falck har også rykket ud til et blafrende stillads og et carporttag, der var ved at blæse af.

Morgenafgange aflyst

I Nordjylland omkring Vendsyssel nåede Carl op på en stormende kuling og vindstød af stærk stormstyrke. Dermed blev det ikke til vindstød af orkanstyrke, som der ellers tidligere var varslet.

Øresundsbroen er blevet lukket i begge retninger på grund af høje vindhastigheder og den forventes at åbne igen klokken 12.

Skal man krydse Storebæltsbroen skal det ikke være med et vindfølsomt køretøj, oplyser Vejdirektoratet. Denne melding er også gældende til middag.

På grund af stormvarsel har Scandlines aflyst sine morgenafgange på færgefarten mellem Gedser og Rostock. Selskabet forventer, at færgerne sejler efter planen resten af dagen.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen