Rejsekort-bøvl kan vare helt til lørdag

I løbet af fredag vil mange kunne bruge deres rejsekort igen, mens andre må vente til lørdag.

Artiklens øverste billede

Senest lørdag vil passagerer i bus og tog igen kunne bruge deres elektroniske klippekort rejsekortet og tjekke ind og ud på rejsen. Det oplyser administrerende direktør i Rejsekort, Bjørn Wahlsten.

Han håber, at rejsekortet er tilbage på skinnerne over hele landet senest lørdag, efter en systemopdatering sendte rejsekortet til tælling fredag morgen.

- Vi håber, at en rettet version af opdateringen vil begynde at rulle ud allerede fredag formiddag, så opdateringen vil nå rundt på alle landets togstationer i løbet af nogle timer.

- Desværre er der dog den situation, at busserne først bliver opdateret, når de kommer i garage, så derfor kan kunderne opleve, at de først kan bruge deres rejsekort lørdag, siger Bjørn Wahlsten.

Bøvl med en opdatering af systemet bag rejsekortet betyder fredag, at stort set ingen passagerer har kunnet bruge det elektroniske klippekort på togstationer eller i busser.

Problem i busserne

Fejlen blev opdaget tidligt fredag morgen, og passagerer med rejsekort kan køre gratis i busser og tog, indtil de igen kan bruge kortet.

Passagerne kan fredag formiddag læse følgende på rejsekortets hjemmeside:

"Du kan i øjeblikket opleve, at check ind ikke fungerer. Hvis dette ikke er muligt kan der i mod forevisning af rejsekort, rejses uden check ind. Kan der ikke checkes ud, kontaktes Rejsekort kundecenter."

Det er ikke første gang, at rejsekortet giver trafikselskaberne kvaler. Det elektroniske klippekort har været ramt af en række børnesygdomme helt fra starten i 2003.

I første omgang skulle kortet have været færdigudviklet og i drift i 2009.

Senest skulle kortet have erstattet papirklippekortet i hovedstadsområdet 1. juli 2013, men det er blevet udsat til 1. juni 2014 på grund af problemer med prissætningen af billetter.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen