10 nøgne mænd på cykel

Mænd i adamskostume er i de seneste uger set løbende og cyklende i Midtjylland.

Artiklens øverste billede

Det kunne være spændende at finde ud af, hvad der egentlig foregik natten til søndag i Silkeborg-forstaden Virklund.

At dømme efter døgnrapporten fra Midt- og Vestjyllands Politi har der mindst én sted været en gevaldig fest - eller muligvis et væddemål med temmelig meget på højkant.

Det er ihvertfald vurderingen hos det lokale politi, som lidt i to natten mellem lørdag og søndag blev kaldt ud til Digevangsvej i Virklund.

Nøgne mænd uden lys

Her havde en beboer anmeldt, at 10 splitternøgne mænd cyklede rundt på vejen. Og endda uden lys, lød anmeldelsen fra borgeren.

Men bødeblokken kom dog ikke i aktion i denne omgang, beretter mja.dk.

For da en patruljevogn nåede frem til det fredelige villkvarter for at anbefale de unge mænd i adamskostumer en mere korrekt lygteføring, var der dog ikke skyggen af nøgencyklister.

"Til deres forsvar kan siges, at deres bagdele formentlig har været så hvide, at de ikke har behøvet lys på cyklen," siger vicepolitikommissær Bent Riber Nielsen fra lokalpolitiet i Silkeborg med et smil på læben.

Løbere uden en trevl

Det er ikke første gang i de senere uger, at mænd har optrådt offentligt som Vorherre har skabt dem.

Lidt længere nordpå i Midtjylland, i Kjellerup, har en gruppe af mandlige nøgenløbere spøgt i det seneste års tid.

Midt i april var den lokale avisredaktør på vej hjem fra en fødselsdagsfest med frue og datter, da et besynderligt optog åbenbarede sig.

Lokalredaktør som vidne

Den lille familie spadserede hjemad ved ettiden, da der i det fjerne kunne høres begejstrede råb og snak og larm - og løb.

Kort efter susede syv splitternøgne unge mænd forbi på en fælles løbetur og forsvandt i mørket mod ukendt mål.

Episoden endte naturligvis i lokalredaktørens avis, Midtjyllands Avis, og det fik en anden lokal borger til at henvende sig få dage efter.

Hvad foregår der?

Han kunne fortælle, at har for et år tid siden oplevede en anden flok nøgenløbere suse rundt i nattemørket i området omkring Agertoften i Kjellerup.

Borgerens teori var, at der i lokalområdet er en kortklub eller en anden form for gruppe af unge mænd, der har fået tradition for en gang i mellem at tage tøjet af og løbeskoene på.

jp.dk har efterforsket fænomenet og har ikke kunnet finde en forklaring på de cyklende og løbende nøgne mænd.

Er der nogen der har en god forklaring på det midtjyske nøgenløb? Eller er der nogen der har andre oplysninger om fænomenet?

Skriv til os herunder

Andre læser

Mest læste

Del artiklen