Synger Storstrømsbroen på sidste vers?

Regeringen og Folketingets partier vil nu have undersøgt, om Storstrømsbroen skal have dødsstødet til sommer.

Artiklens øverste billede
...men nu viser det sig, at en række af broens samlinger generelt er udført "uhensigtsmæssigt", oplyser Banedanmark. Foto: Banedanmark

Til sommer kan det være endegyldigt slut for den hårdt medtagede Storstrømsbro fra 1937.

Det ligger fast efter et samråd i Folketinget torsdag, hvor transportminister Henrik Dam Kristensen annoncerede en tilbundsgående undersøgelse af broen, der i de seneste uger har været lukket for trafik, fordi konstruktionen slår revner.

- Det skal undersøges, om det overhovedet kan lade sig gøre at renovere broen, lød det fra transportministeren.

Tvivl om broens samlinger

- Analysen kan være færdig først på sommeren, og vi mener, at vi skal afvente den undersøgelse, før vi beslutter os, siger Henrik Dam Kristensen.

På samrådet kom det i øvrigt frem, at Banedanmark flere gange har undersøgt broen for skader, uden at det dog har givet anledning til bemærkninger undervejs.

Alligevel viser det sig nu pludselig, at nogle af broens samlinger "er udført uhensigtsmæssigt", som Banedanmark formulerer det i redegørelsen til Transportudvalget.

Minister vil se fremad

- Jeg har undret mig over, at problemerne ikke blev opdaget noget tidligere, pointerede transportministeren, der dog "heller vil se fremad" i stedet for at udpege ansvarlige for, at broen tilsyneladende har gået op i limningen uden, at det er blevet opdaget under rutineundersøgelserne.

Siden broen måtte lukkes for trafik, har seks togsæt stået og blomstret på Falster til stor gene for togtrafikken på Sjælland.

Disse tog skulle ifølge Banedanmark kunne køre over i næste uge, men ministeren turde ikke lægge hovedet på blokken på det punkt.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen