Hvor bliver det gode vejr af?

Ustadigt vejr præger Danmark resten af ugen. Og i weekenden kommer der et for årstiden usædvanligt lavtryk ind over landet. Læs hvor du skal tage hen for at få stabil sol og varme.

Artiklens øverste billede
Det bliver lunere i Danmark. Men regnbyger og blæst slipper vi ikke for - heller ikke badegæsterne på Anholt. Foto: Claus Bjørn Larsen/Polfoto

Typisk dansk sommervejr: Regnbyger, lidt sol ind imellem og temperaturer omkring de 20 grader.

Sådan har vi nu haft det i adskillige dage, og ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) bliver det ikke meget anderledes i den kommende uge. Den vil kort sagt stadig stå på typisk dansk sommervejr.

"Ja, vi skal nok forvente mere af det ustadige vejr. Men til gengæld bliver det lunere. Temperaturerne stiger til 24-25 grader midt i ugen," fortæller vagthavende meteorolog ved DMI, Olaf Mathiassen til jp.dk.

Usædvanligt lavtryk

Til weekenden ser et lavtryk ud til at nærme sig Danmark fra vest ledsaget af regn og blæst.

"I forhold til årstiden bliver der tale om et usædvanligt lavtryk, der formentlig vil betyde både en del regn og en kraftig vind. Med andre ord bliver det ikke nogen god weekend," siger Olaf Mathiassen.

Hvor langt skal man væk fra Danmark for at få stabil sol og varme?

"Middelhavsområdet har det varmeste vejr lige nu. Det vil sige lande som Spanien, Portugal, Italien, Kroatien, Grækenland og Tyrkiet. Men selv her kan man ikke undgå en tordenbyge i ny og næ," påpeger Olaf Mathiassen.

Hedt i Kroatien

Blandt middehavslandene er det især Kroatien, der kan prale af høje temperaturer i den kommende uge. Det gælder eksempelvis byen Split, hvor temperaturerne når op imellem 30 og 35 grader. Blandt de øvrige ses følgende temperaturer:

Spanien: Malaga 30-35 grader og Barcelona ca. 25 grader

Portugal: Lissabon 20-25 grader

Italien: Rom 25-30 grader

Grækenland: Korfu: 30 grader, Rhodos 27 grader og Athen 28-33 grader

Tyrkiet: Alanya 28-30 grader og Istanbul 25-29 grader

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen