Annonce
Trafik & vejr

Ny undersøgelse: Folk i trafikken irriterer os mere end køen i supermarkedet

De fleste bilister opfatter sig selv som hensynsfulde, når de sidder bag rattet.

5 pct. af de adspurgte angiver, at de er i tvivl om, om det er lovpligtigt at holde til højre på motorvejen. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Når bilister ikke holder afstand, trækker ind til højre eller undlader at blinke af, kan det skabe sure miner og få andre bilister op i det røde felt.

Ifølge en megafonmåling lavet for Vejdirektoratet er det i trafikken, at vi danskere bliver mest irriterede på hinanden.

Ny undersøgelse: Halvdelen af danskerne ved ikke, hvornår de må køre over for gult

I undersøgelsen har de adspurgte angivet, hvor de bliver mest irriteret på andre. 40 pct. svarer "i trafikken", mens henholdvis 21 pct. og 17 pct. svarer "i butikker" og "på studiet eller arbejde".

»Når vi først er blevet irriterede bag rattet, skaber det mere utryghed i trafikken, øger risikoen for ulykker og giver et dårligere flow i trafikken for alle,« udtaler Marianne Foldberg Steffensen, leder af afdelingen for Trafiksikkerhed i Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Se kortet: 11 danske vejstrækninger får permanent fartkontrol

Mens knap halvdelen af danskerne mener, at de andre trafikanters adfærd kunne være bedre, opfatter 89 pct. sig selv som hensynsfulde, når de sidder bag rattet.

»Vi har en tendens til at vurdere, at vores egen opførsel er langt bedre end andres i trafikken. Det betyder, at vi kan være blinde over for, hvordan vores færdsel kan påvirke andre, og det kan i sidste ende betyde mindre sikkerhed på motorvejene, hvis vi for eksempel ikke holder til højre eller ikke holder afstand til hinanden,« lyder det fra Marianne Foldberg Steffensen.

Det er kun 9 pct. af de adspurgte, der siger, at de generelt ikke er irriteret på andre bilister, når de færdes på de danske veje.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her