Trafik & vejr

Trafikråd: Halvdelen af danskerne vil have mere fartkontrol

48 pct. af danskerne vil gerne have mere politikontrol og brug af fotovogne i deres lokalområder.

Mange danskere så gerne, at der var mere hastighedskontrol på vejene, end det er tilfældet i dag.

Det viser i hvert fald en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik.

Her svarer 48 pct., at de i meget høj grad, i høj grad eller i nogen grad ønsker mere politikontrol og brug af fotovogne til bekæmpelse af hastighedsovertrædelser i deres lokalområde, mens 18 pct. svarer, at de ikke ønsker mere kontrol.

Borger bestilte færdselskontrol: Hver femte bilist kørte for stærkt

Samtidig svarer over halvdelen - 55 pct. - af de adspurgte i undersøgelsen, som Epinion har gennemført blandt 2.000 danskere, at de gerne så, at bilisterne generelt kørte langsommere i deres lokalområde. 9 pct. ser ikke et behov for, at bilisterne sænker farten i det område, hvor de adspurgte bor.

»Når så mange gerne vil have farten ned, hvor de selv bor, håber vi, at de vil tænke over deres egen hastighed, når de selv kører bil næste gang. Uanset hvor man kører, er det jo typisk nogens lokalområde, hvor de også gerne vil kunne færdes sikkert,« siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

Stor kampagne mod fartsyndere over hele Europa

Hos politiet kan man godt mærke efterspørgslen på mere fartkontrol i lokalområder.

»Mange danskere kontakter hver eneste dag politiet med ønske om en fartkontrol i deres lokalområde, fordi de er utrygge ved den høje hastighed, som nogle bilister kører med. Vi forsøger i stort omfang at imødekomme borgernes ønsker, da en af vores opgaver blandt andet består i at øge trygheden langs vejene, dog er det ikke alle politikredse, der har indført muligheden for at bestille en fartkontrol,« siger vicepolitiinspektør, Arne Martinsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i pressemeddelelsen.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik er høj fart en faktor i over 50 pct. af dødsulykkerne på de danske veje. To ud af tre dødsulykker sker på landevejene.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Den 4. marts bliver en skæbnedag for Europa

Merkel har slidt sine partnere ned både ude og hjemme, og resultatet kan blive en simultan politisk krise.
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her