Trafik & vejr

For første gang i Danmark: Bilister får lov at køre i venstre side af vejen

Den nye ordning vil træde i kraft ved til- og frakørsel på Fynske Motorvej.

Bilister får lov til at prøve en uvant situation, når de i fremtiden skal køre til og fra den Fynske Motorvej ved frakørsel 52.

Fra den 17. september vil bilister nemlig undervejs blive bragt over i venstre vognbane, mens den modkørende trafik foregår til højre for dem.

Det sker som et led i et nyt dynamisk ruderanlæg, som Vejdirektoratet har lanceret.

Transportminister står ved lukningen af broløb

Du kan se, hvordan trafikken helt nøjagtigt vil foregå i Vejdirektoratets video i toppen af artiklen eller herunder.

Ordningen bliver blandt andet brugt i USA og skal sørge for, at trafikken glider lettere på strækningen.

Tidligere har der været massiv trængsel og kø, når bilister skulle til og fra motorvejen på strækningen, men det vil det nye ruderanlæg være med til at forhindre, ifølge projektleder Annette Jørgensen fra Vejdirektoratet.

»Kapaciteten i et dynamisk ruderanlæg er væsentligt højere end i et traditionelt ruderanlæg. I forhold til et traditionelt udformet anlæg vil denne løsning give kortere samlet rejsetid og lavere forsinkelser for alle retninger. Det nye rampekrydsanlæg vil ligeledes kunne håndtere en eventuel fremtidig udvidelse af motorvejen syd om Odense. Jeg vil gerne takke trafikanterne for tålmodigheden i ombygningsfasen, som medførte en del trafikale omlægninger med en vis gene for trafikanterne. Jeg håber, at alle bliver glade for det nye anlæg,« siger Annette Jørgensen til TV 2 Fyn.

Motorvej var ramt af kø på op til 13 kilometer efter brand i lastbil

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) hilser initiativet velkomment og vil besøge det nye anlæg mandag den 18. september.

Til- og frakørslen har været under ombygning siden foråret 2017.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her