Trafik & vejr

For første gang i Danmark: Bilister får lov at køre i venstre side af vejen

Den nye ordning vil træde i kraft ved til- og frakørsel på Fynske Motorvej.

Bilister får lov til at prøve en uvant situation, når de i fremtiden skal køre til og fra den Fynske Motorvej ved frakørsel 52.

Fra den 17. september vil bilister nemlig undervejs blive bragt over i venstre vognbane, mens den modkørende trafik foregår til højre for dem.

Det sker som et led i et nyt dynamisk ruderanlæg, som Vejdirektoratet har lanceret.

Transportminister står ved lukningen af broløb

Du kan se, hvordan trafikken helt nøjagtigt vil foregå i Vejdirektoratets video i toppen af artiklen eller herunder.

Ordningen bliver blandt andet brugt i USA og skal sørge for, at trafikken glider lettere på strækningen.

Tidligere har der været massiv trængsel og kø, når bilister skulle til og fra motorvejen på strækningen, men det vil det nye ruderanlæg være med til at forhindre, ifølge projektleder Annette Jørgensen fra Vejdirektoratet.

»Kapaciteten i et dynamisk ruderanlæg er væsentligt højere end i et traditionelt ruderanlæg. I forhold til et traditionelt udformet anlæg vil denne løsning give kortere samlet rejsetid og lavere forsinkelser for alle retninger. Det nye rampekrydsanlæg vil ligeledes kunne håndtere en eventuel fremtidig udvidelse af motorvejen syd om Odense. Jeg vil gerne takke trafikanterne for tålmodigheden i ombygningsfasen, som medførte en del trafikale omlægninger med en vis gene for trafikanterne. Jeg håber, at alle bliver glade for det nye anlæg,« siger Annette Jørgensen til TV 2 Fyn.

Motorvej var ramt af kø på op til 13 kilometer efter brand i lastbil

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) hilser initiativet velkomment og vil besøge det nye anlæg mandag den 18. september.

Til- og frakørslen har været under ombygning siden foråret 2017.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Regeringen har gode flytteplaner, men...

Skal der rettes en saglig kritik mod regeringens planer, er det, at de er for uambitiøse.
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere
Viden
10.000 borgere finder nyt planetsystem
Borgervidenskab, eller på engelsk; citizen science, har endnu engang givet forskere en hjælpende hånd og fundet et planetsystem med fem – måske seks – hidtil ukendte planeter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her