Annonce
Trafik & vejr

Har vi lige haft den første septemberstorm i 27 år?

99 pct. af landet har ikke haft nogen storm, siger DMI's meteorolog.

DMI

For første gang i 27 år har en septemberstorm ramt Danmark.

Den breaking-nyhed kan man onsdag aften læse hos TV 2 Vejret, som henviser til, at der omkring kl. 17 ved Langø nær Nakskov på Lolland blev registreret middelvinde på 25 m/s, som lige netop rammer stormkriteriet.

Ovre hos DMI finder man imidlertid ikke nogen grund til at finde "Hvad skal barnet hedde?" frem og navngive blæsevejret. Her nøjes man fortsat med at varsle om vindstød af stormstyrke flere steder i landet.

Stormfuld onsdag: Sådan dækker din forsikring, hvis uheldet er ude

»Man kan ikke bestride, at der er tale om storm, men jeg synes måske, det er lidt en skarp vinkling. Det er ikke fordi, det er forkert, men det afhænger nok lidt af, hvordan man ser på verden,« siger DMI's vagthavende meteorolog Frank Nielsen og tilføjer:

»Det er selvfølgelig faktuelt korrekt, at der lige i 5-10 minutter blev målt 25 m/s for en times tid siden, så den var lige oppe og tangere. Men jeg tror ikke, jeg som meteorolog personligt ville sige, at det er en storm. Så ville jeg gerne have set den et par flere steder - og gerne i lidt mere end 10 minutter.«

Han konstaterer, at der er helt vindstille i kæmpestore områder i Jylland, som ligger lige midt i lavtrykket, der er ved at passere over landet. Det er primært syd for lavtrykket, at der er stærk blæst.

Målestationen Langø ligger i øvrigt midt ude i Østersøen - nærmest på en farvandsplads. Så den ligger fint disponeret for at fange de gode vinde, lyder det fra Frank Nielsen.

Politiet advarer om stormfuldt vejr: Tøjr havemøbler og trampoliner

»Vi har ikke givet den noget navn, for vi mener ikke, det bliver en regulær storm. 99 pct. af landet har ikke haft nogen storm. Mange steder har vi haft vindstød af hård kuling med 20-22 m/s i middelvind, og så har vi selvfølgelig målt vindstød tæt på 30 m/s, som er stærk storm,« siger han.

Sidste gang DMI meldte ud, at der var tale om regulær storm i Danmark i september, var den 21. september 1990.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DMI
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Ville Den Russiske Revolution være sket uden Lenin?

Claus Bryld, historiker
Da Lenin kom til Rusland i en forseglet togvogn, startede en revolution, der endte i katastrofe.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her