Trafik & vejr

Politiet advarer om stormfuldt vejr: Det er med at få tøjret havemøbler og trampoliner

Kraftigt blæsevejr med vindstød af stormstyrke rammer dele af landet onsdag.

Den kraftige vind ventes at være fremme ved Bornholm sidst på eftermiddagen. Arkivfoto: Astrid Dalum

Efterårets første rigtige blæsevejr rammer onsdag eftermiddag store dele af Danmark. 

»I første omgang er det Vadehavet, der står for skud, når vinden omkring middag drejer mod sydvest og tiltager op til mellem hård og stormende kuling med vindstød af stormstyrke, nogle steder op til stærk storm,« lyder det bl.a. fra DMI i den seneste prognose.

DMI varsler: Vindstød af stormstyrke rammer Danmark i løbet af onsdag

Udsigten til stormfuldt vejr fået flere af landets politikredse til at advare borgerne på Twitter.

»Når vejret ser ud til at ville vise tænder, så er det med at få tøjret havemøbler, trampolin og andet der kan flyve rundt,« lyder det fra Sydøstjyllands Politi.

I den seneste tid er der kommet store mængder regn, hvilket ifølge DMI har gjort, at den våde jord ikke holder lige så godt fast på træernes rødder som normalt.

»Blæsten kan få store grene til at falde ned og træer til at vælte. En skovtur er ikke nødvendigvis en god ide,« skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. Politikredsen anbefaler desuden bådejere til at tilse fortøjningerne. 

Det er særligt i den sydlige del af landet, at riskoen for, at der kan ske skader på træer, er størst.

Vandstanden ved bl.a. Vadehavet, Esbjerg og Vidå i Sønderjylland forventes onsdag aften at stige op til tre meter over DVR (Dansk Vertikel Reference), som er "normalen".

DMI varsler om forhøjet vandstand ved Vadehavet

Generelt kan vindstød af stormstyrke medføre, »at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger,« skriver DMI på dets hjemmeside. Der er desuden stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik.

Blæsvejret ligger lige nu ide i Nordsøen. Der er et lavtryk som i løbet af onsdagen vil tage turen ind over det nordvestlige Danmark.

Efter en blæsende og våd onsdag kan danskerne ifølge DMI se frem mod en »relativ fin« weekend.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her