Trafik & vejr

DMI varsler om forhøjet vandstand ved Vadehavet

Vandstanden ventes at stige onsdag aften, men det kommer næppe til at give store problemer, lyder vurderingen.

DMI

Efterårsvejret rammer for alvor landet onsdag.

DMI har siden tirsdag formiddag varslet om, at vindstød af stormstyrke kan ramme dele af landet i løbet af dagen, og nu melder vejrinstituttet desuden, at der kan forekomme forhøjet vandstand ved Vadehavet.

Vandstanden ventes på sit højeste at stige til mellem 2,5 og 3,0 meter over DVR, som er "normalen" (Dansk Vertikel Reference) fra kl. 20 til kl. 21.

Ved målestationen i Esbjerg mellem kl. 20.00 og 23.00 venter man mellem 2.2 og 2.5 meter over DVR, mens der ventes op til mellem 2.5 og 2.8 meter over DVR i Havneby mellem kl. 19.00 og 23.00.

Ved Vidå mellem kl. 19.00 og 23.00, kan vandet stige mellem 2,7 og 3,0 meter over DVR.

DMI varsler: Vindstød af stormstyrke rammer Danmark i løbet af onsdag

»Vær opmærksom på at forhøjet vandstand kan føre til lokale kystnære oversvømmelser. Vær forsigtig, hvis du kører i bil eller færdes til fods i kystområder,« skriver DMI.

Der ser dog hverken ud til at blive vildt eller voldsomt, uddyber den vagthavende hos DMI, Lars Henriksen.

»De er vant til det derovre og ved nok hvilke forholdsregler, der skal tages, men det kommer næppe til at skabe de største problemer, for det varer ikke så lang tid. Det varer nogle timer, hvor det er højt oppe, og så falder det igen. Men det er nu ikke for at forklejne det, fordi vi varsler selvfølgelig, fordi man har vurderet, at man gerne vil have et varsel, når det når over et vist kriterium,« siger han.

DMI har til aften justeret sit varsel om voldsomt vejr med vindstød af stormstyrke. Det ser fortsat ud til primært at ramme det sydlige Danmark.

Den kraftige vind skyldes et dybt lavtryk, som bevæger sig henover Nordsøen onsdag og passerer videre over det nordlige Jylland natten til torsdag.

»Syd for lavtrykket forventes op til stormende kuling fra sydvest, mange steder med vindstød af stormstyrke, lokalt af stærk stormstyrke,« skriver DMI.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland

Lillelund: Når pressen kollektivt ikke vil vide noget

Niels Lillelund
Finansministerens pressemøde om indvandringens pris var en sær forestilling.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her