Annonce
Trafik & vejr

Sidste år fangede politiet 6.202 bilister - nu er der igen stor kontrol

Trafikanterne skal igen huskes på at sænke farten og være mere opmærksomme.

I de kommende uger begynder landets børn i skole, hvilket traditionen tro giver tæt trafik på skolevejene.

Unge trafikanter

Dræbte og alvorligt tilskadekomne børn og unge i trafikken fra 2012-2016 fordelt på alder.

 • 6-årige: 21.
 • 7-årige: 20.
 • 8-årige: 26.
 • 9-årige: 34.
 • 10-årige: 29.
 • 11-årige: 38.
 • 12-årige: 41.
 • 13-årige: 58.
 • 14-årige: 91.
 • 15-årige: 92.
 • 16-årige: 221.

Kilde: Vejdirektoratet

Derfor har landets politikredse igen i år valgt at lave en landsdækkende kontrol på vejene omkring skolerne.

Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og landets kommuner har samtidig sat skilte op på skolevejene med teksten "Børn på vej" for at minde bilisterne om at være mere opmærksomme og sætte farten ned.

»Både de mindre og de større børn kan være meget impulsive og ser ikke altid de biler, der kommer kørende. Det stiller ekstra krav til bilisterne om at være meget opmærksomme og vise ekstra hensyn,« siger Rosa Nissen, der er projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Bilist kørte med motorvejshastighed på skolevej

Ifølge Rådet for Sikker Trafik er det ikke kun de små børn, som bilisterne skal holde særligt øje med. Hele ti gange så mange 16-årige som seksårige kommer til skade i trafikken, hvilket bl.a. kan tilskrives teenagernes brug af mobil i trafikken samt manglende brug af cykelhjelm.

Kontrollen vil ifølge Rigspolitiet løbe over to uger og vil bestå af både manuelle færdselskontroller og fotovogne.

»Vi kommer især til at holde øje med bilernes hastighed, om alle personer i bilen har sikkerhedssele på, og forældrenes trafikale adfærd, herunder parkering, i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne,« skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Debat: Det har en pris, når forældre kører børnene i skole - og det er børnene, der ender med at betale

Sidste år blev 6.202 bilister i en lignende kontrol snuppet for at køre for hurtigt.  Et af de værste tilfælde fandt sted ved Egebækskolen i Nærum, hvor politiet registrerede 61 biler med for høj fart.

To af fartsynderne var så hurtige, at de bliver frakendt kørekortet. Den højeste fart blev målt til hele 98 kilometer i timen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Indland

Socialdemokratiet i balanceakt om udlændinge: »Det er på tide at sige fra«

Socialdemokratiet nægter at slække på integrationen – stik imod grundtanken i efterårets store udlændingepolitiske slagnummer. Derfor er partiet, som har støttet størstedelen af regeringens stramninger de seneste år, imod flere af de forslag, som nu er på bordet. Det store parti er ude i en svær balancegang.
Annonce
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Rådmand om budget på ældreområdet: »Jeg kan ikke få armene ned«​
I følge rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), har man ikke skullet sluge de helt store kameler på ældreområdet i kommunens budgetforlig for 2019, i betragtning af hvad man var blevet stillet i udsigt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her