Kraftig regn har ramt dele af landet: Her er det gået vildest for sig

Fra torsdag eftermiddag varsler DMI skybrud og kraftig regn over hele landet.

Artiklens øverste billede
Foto: Jens Dresling/Polfoto

Det drypper godt i Østjylland, Himmerland og Vestsjælland.

Fire steder i disse områder har torsdag levet op til DMI's kriterium for kraftig regn, som betyder, at der skal falde 24 mm nedbør eller mere på seks timer.

I løbet af bare fire timer er regnmålerne i løbet af natten og morgenen nemlig kommet på overarbejde i Mørkskov, Havnø, Egå og Korsør, der har fået hhv. 31 mm, 25,5 mm, 24.4 mm og 30,8 mm.

Den gældende prognose frem til torsdag kl. 17 spår om kraftig regn og skybrud i Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, Fyn, København og Nordsjælland, Nordjylland, Bornholm, Djursland, Odder, Århus NV (Kronjylland), Sydøstjylland, Silkeborg, Aarhus, Samsø, Thy og Mors, Midtjylland, Holstebro, Lemvig og Struer.

Resten af landet kan også se frem til en særdeles våd fornøjelse. I en ny prognose, som gælder fra torsdag eftermiddag og indtil lørdag morgen kl. 5, varsler DMI nemlig kraftig regn og skybrud i hele landet.DMI forventer mellem 30 og 50 mm regn og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 minutter.

Fredagsprognosen gælder både Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, Fyn, København og Nordsjælland, Syd- og Sønderjylland, Østjylland, Midt- og Vestjylland, Nordjylland og Bornholm. Der kan dog være store lokale variationer i nedbørsmængden.

Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen