*

Trafik & vejr

Buschauffør bliver hyldet for at køre omvej for ung kvinde i kritisk situation

Både passagerer og Midttrafik roser chaufføren for sin handling.

Det var i en af Midttrafiks busser, at en chauffør valgte at køre en omvej for at køre en fuld, ung kvinde sikkert hjem.

Vibeke Tofteby oplevede natten til søndag noget, der gav hende lyst til at hylde en buschauffør.

Og det gjorde hun så i et Facebook-opslag, der i løbet af søndagen er blevet delt næsten 1.000 gange og har medført over 26.000 reaktioner.

Del og like med omhu i krisesituationer

Klokken var 00.23, da hun sad i natbussen 123 på vej fra Aarhus til Rønde.

En ung, fuld kvinde kom op til bussen, lige inden den skulle køre. Hun havde hverken sko, taske, mobil eller penge på sig og spurgte om hjælp til at komme til Skødstrup.

Flere passagerer tilbød at købe hendes billet, men da bussen ikke kørte helt til Skødstrup, måtte hun vakle det sidste stykke hjem.

Det var her, den kvindelige chauffør ifølge Vibeke Tofteby trådte i karakter.

Chaufføren var nemlig bekymret for den unge kvinde, kaldte hende tilbage og tilbød af køre omkring Skødstrup. Samtidig undskyldte chaufføren over for de andre passager, da omvejen ville medføre en forsinkelse på fire minutter.

»Stort cadeau til en empatisk chauffør, der kortvarig brød køreplanen af hensyn til et medmenneske, der tydeligvis ikke selv kunne tage vare på sig selv i denne situation. Stort cadeau til de passager der tilbød at betale hendes billet, og stort cadeau til alle passagererne som alle synes at chaufføren handlede helt rigtigt. Dejligt at opleve stor medmenneskelighed en helt almindelig aften på vej hjem i bussen,« skriver Vibeke Tofteby i opslaget.

Flere andre Facebook-brugere bakker op om rosen og skriver blandt andet, at de »ville være så glade, hvis det havde været min datter, der blev kørt hjem«.

Også chaufførens busselskab, Midttrafik, roser hende for beslutningen om at køre en omvej.

»Hvis man forestiller sig, at pigen var blevet sat af, og der var sket noget, så havde det været forfærdeligt for både chauffør og passagerer. Der har været episoder, hvor der er sket frygtelig ting med unge piger, og hvis vi kan hjælpe til at undgå det, så vil vi gerne det. Derfor synes jeg, chaufføren handlede meget snarrådigt,« siger Mette Julbo, vicedirektør i Midttrafik, til TV 2.

Vicedirektøren kalder det en »særlig situation« i stil med, at chauffører ikke skal nægte at tage børn med bussen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her