Annonce
Trafik & vejr

Danskerne har problemer med at forstå vejskilte

En ny kampagne fra Vejdirektoratet ”skilt med det” skal hjælpe danskere med at undgå potentielt farlige situationer i trafikken.

Vejskilte som danskerne har svært ved at forstå rigtigt.

Det kan skabe farlige situationer, hvis man ikke forstår sine vejskilte. Ifølge Vejdirektoratet har danskerne problemer med at forstå en række vejskilte, og det kan skabe farlige situationer på de danske veje.

Brugerundersøgelsen viser bl.a., at kun 23 pct. af danskerne forstår dette skilt.

Vejskilt om vognbaneskift.

»At forstå vejskiltene handler helt grundlæggende om din egen og dine medbilisters sikkerhed på vejene,« siger Niels Tørsløv, trafikdirektør i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse. 

Kan du selv dine vejskilte? Test dig selv her, og se om du er blandt de 23 pct., der ved, hvad ovenstående skilt betyder:

I forbindelse med sin kampagne ”Skilt med det” har Vejdirektoratet selv lavet en test, som prøver danskerne i deres viden om de ni vejskilte, som erfaringsmæssigt volder flest problemer.

Du kan tage Vejdirektoratets test her.

I Danmark har vi ca. 300 forskellige vejskilte, hvoraf 17 skilte blev præsenteret i 2016.

Du læse mere om de nye vejskilte her.

Pas på: Nye vejskilte forude

Kan du også huske, hvordan man fletter rigtigt sammen på en motorvej, og hvordan man skal kører i en rundkørsel? Tjek dig selv nedenunder. 

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Oprør blandt solcelleejere breder sig

»Det er et løftebrud, så det brager. Vi finder os ikke i det. Så er det sagt meget pænt,« siger Sven Kristiansen, formand i Landsforeningen af Solcelleejere. Finans
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her