Annonce
Trafik & vejr

FDM: 20 nye stærekasser er skridt i den rigtige retning

FDM mener, at stærekasser er mere effektive end fotovogne, baseret på erfaringer fra udlandet.

Foto: Kasper Løftgaard
FDM

Transportministeren vil erstatte 20 af politiets 100 fotovogne med stærekasser.

Det er som udgangspunkt en god idé, hvis man spørger bilisternes interesseorganisation FDM, som dog gerne så en endnu mere vidtgående ændring af fartkontrollen på de danske veje.

- Vi synes, at det er et skridt i den rigtige retning, men det er ikke den fulde løsning, siger Torben Lund Kudsk.

Regeringen afskaffer hver femte fotovogn på danske veje

Han er leder af FDM's økonomisk-politiske sekretariat og henviser til internationale undersøgelser af stærekassers virkning.

- Når man sætter stærekasser op og skilter med det på særligt udsatte strækninger, så kan man se en meget klar sammenhæng mellem fartkontrol og antallet af uheld.

- De falder faktisk med 39 procent, og det er tilstrækkeligt til, at man rent statistisk kan sige, at det skyldes fartkontrollerne.

- Den sammenhæng findes ikke i samme grad, når det gælder fotovogne, siger han.

FDM er kritisk over for den skjulte brug af fotovogne, hvor politiet dukker op på tilfældige steder og tilfældige tidspunkter, fordi det ikke har en afgørende effekt på trafiksikkerheden.

Men når man i Danmark allerede har investeret i 100 fotovogne, mener Torben Lund Kudsk, at man bør gøre som i Irland for at få mest mulig trafiksikkerhed ud af vognene.

- Irerne har kun fotovogne, som man til gengæld kun bruger på vejstrækninger, der er udvalgt og markeret på forhånd.

- Med en fotovogn og forudgående skiltning kan man mere dynamisk rette opmærksomheden mod de problematiske steder, siger Torben Lund Kudsk.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FDM
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her