Annonce
Trafik & vejr

Borgmester ville ikke have den motorvej, han har fået

Silkeborgenserne var i intern splid om byggeriet af ny motorvej. Men i dag vil de færreste være foruden.

- Jeg lægger mig fladt ned og erkender. Jeg var oprindeligt stærkt imod den rute, som den nye Silkeborgmotorvej har fået. Det indrømmer Silkeborgs borgmester, Steen Vindum (V)

Men når han søndag skal se kronprinsen klippe snoren til det, der efter mange års tilløb endelig lukker et sort hul i motorvejstrækningen mellem Aarhus og Herning, så er han alligevel glad.

- Den rute, vi er endt med at få, er langt den bedste rute af de muligheder, der gennem tiden har været i spil, siger Vindum.

For Silkeborg har det stor betydning, at vejforholdene til byen er hurtige og i orden. For hver tredje af kommunens borgere pendler hver dag ud af kommunen til arbejde andre steder.

- Det er afgørende for en by som vores, at vi kan blive ved at vokse. Vores styrke er, at når man bor i Silkeborg, når man 800.000 arbejdspladser indenfor en times kørsel. Men det kræver jo ordentlige vejforhold, siger borgmesteren.

I forbindelse med det nye motorvejsbyggeri, der som landets første nogensinde er ført direkte igennem en by, har kommunen anlagt en ny erhvervskorridor til vidensvirksomheder tæt op ad den nye motorvej. Den er der store forventninger til.

- Om 30 år, når alle gamle diskussioner er glemt, vil vi kikke tilbage på indvielsen af den nye motorvej og sige, at det her for alvor flyttede Silkeborg.

- Det betyder derfor meget for vores identitet, at vi nu også hægtes på motorvejsnettet, siger Vindum.

Billigere Silkeborg-motorvej kan betale E45-udvidelse

Af samme grund tog Silkeborg også slagsmålet med Herning up front for nogle år siden, da uldjyderne mente, at den nye vej fra Aarhus til Herning skulle bære Hernings navn hele vejen.

- Jeg vil sgu ikke køre på Herningmotorvejen gennem Silkeborg, siger Steen Vindum.

Derfor hedder Danmarks nye motorvej Herningmotorvejen ved Aarhus og ved Herning, men Silkeborgmotorvejen lige i midten.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her