Annonce
Trafik & vejr

Fakta: Danmarks dyreste motorvej

Silkeborgmotorvejen har som landets første anlagt gennem en by kostet dyrt i broer og nedgravning.

Silkeborgmotorvejen er 29 kilometer lang. Den lukker endeligt motorvejshullet mellem Aarhus og Herning.

  • 12 kilometer er tidligere indviet. De sidste 17 kilometer mellem Funder og Hårup indvies under stor festivitas i weekenden.
  • Det ventes, at der på sigt vil køre op imod 30.000 biler i døgnet på vejen. Til sammenligning kører der cirka 65.000 biler i døgnet på E45 ved Aarhus og over 100.000 på Motorring 3 ved København.
  • Silkeborgmotorvejen vil give en tidsbesparelse på minimum 12 minutter mellem Funder og Låsby. Mere i myldretiden.
  • Der er bygget 35 broer på hele strækningen:
  • Det gælder blandt andet broen over Gudenåen på cirka 350 meter og broen i Nordskoven på 500 meter. Længst er dog den 30 meter høje og 740 meter lange dalbro ved Hørbylunde vest for Silkeborg.

Kilde: Vejdirektoratet

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere
Ole Henriksen: At holde orden er en del af min succes
Ole Henriksen er inkarneret ordensmenneske og mener, at orden er en af forudsætningerne for, at det er gået ham så godt i livet. Læs hans forklaring under min ordens-studietur i hver en krog af hans Hollywood-villa. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her