Annonce
Trafik & vejr

33 procent af biltrafikken foregår på motorvejen

Selv om motorveje kun udgør omkring to procent af vejnettet, fylder trafikken en del i det samlede billede.

Der bliver kørt flere og flere kilometer på de danske veje.

Det viser nye tal Vejdirektoratet.

Ifølge opgørelsen steg trafikken på motorvejene med 3,4 procent i første kvartal i år i forhold til samme periode sidste år. Især de danske motorveje er populære.

Cirka en tredjedel af alle kilometer køres på motorvejene, selv om de kun udgør to procent af det samlede vejnet.

Bilisterne kører rekordmange kilometer på motorvejene

Udviklingen skyldes naturligt nok, at der bliver anlagt flere og flere motorveje, forklarer Kasper Rosenstand, afdelingsleder ved Vejdirektoratet.

- Motorvejene er med til at binde de større byer, landsdele og erhvervsområder sammen. Og når det går bedre for dansk økonomi, flere kommer i beskæftigelse og handlen med udlandet vokser, så giver det mere trafik på motorvejsnettet, siger han i en pressemeddelelse.

Og den udvikling ser ud til at fortsætte i fremtiden, lyder det fra Kasper Rosenstand.

- Vi kan tydeligt se, at det i høj grad er trafikudviklingen på motorvejsnettet, som er med til at trække stigningen på det samlede vejnet op. Og de foreløbige tal for 2016 viser, at denne tendens også fortsætter i år.

I øjeblikket er Vejdirektoratet i gang med blandt andet at færdiggøre udvidelser på en af landets mest trafikerede motorveje Køge Bugt Motorvejen. Den anvendes af 100.000 trafikanter i døgnet.

Derudover ventes det, at det første stykke motorvej mellem Holstebro og Herning åbner i 2017.

Til gengæld viser Vejdirektoratets tal, at cykeltrafikken faldt med 8,3 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Længden af statsvejnettet er ifølge Vejdirektoratet cirka 3800 kilometer, og det består primært af motorveje, motortrafikveje og landeveje.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den

Karen Lyager
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her