Sommeren byder på mere sporarbejde

Skal du med toget ud i sommerlandet? Så er der god grund til at tjekke rejseplanen en ekstra gang. Banedanmark varsler mere sporarbejde.

Artiklens øverste billede
Sommerens sporarbejde vil primært kunne mærkes på strækningerne Odense-Nyborg, Odense-Svendborg, Køge Bugt-banen (S-banen) og Herning-Struer. Foto: Martin Lehmann/Polfoto

Hvis du har været træt af togbusser og forsinkede toge under forårets sporarbejde, er der grund til at tage endnu en dyb vejrtrækning.

Sporarbejdet fortsætter hen over sommeren, og der kommer færre tog og risiko for forsinkelser, oplyser Banedanmark.

- Vi prøver at planlægge store sporfornyelser i de perioder, hvor der er færrest passagerer. Og det er i sommermånederne, siger Steen Neuchs, anlægsdirektør i Banedanmark.

Sporarbejdet vil primært kunne mærkes på strækningerne Odense-Nyborg, Odense-Svendborg, Køge Bugt-banen (S-banen) og Herning-Struer.

Sporarbejdet på Østfyn startede allerede i foråret, og det endte med at tage længere tid end forventet, da Banedanmark i maj opsagde samarbejdet med den entreprenør, der skulle stå for sporarbejdet på Østfyn.

Men ifølge Steen Neuchs kan passagerne forvente, at den nye tidsplan for sporarbejdet i hele landet holder.

- Vi har lagt en detaljeret plan, og den holder, siger han.

For passagerer, der skal over Fyn, betyder det, at der på strækningen mellem Odense og Nyborg vil køre tog efter den køreplan, der i forvejen er planlagt frem til den 7. august.

På strækningen mellem Odense og Svendborg vil der være færre tog fra den 25. juni til den 7. august, og der kører slet ingen tog på Svendborgbanen fra 16. juli klokken 01 til 1. august klokken 04.

DSB indsætter togbusser fra Odense til Svendborg i den periode, og passagerer må regne med, at rejsetiden bliver en halv time længere i perioden, oplyser Tony Bispeskov, informationschef i DSB.

Hovedstadsområdet går heller ikke fri for sporarbejde. Der skal gennemføres et omfattende arbejde på på Køge Bugt-banen fra Dybbølsbro til Køge Station.

Det betyder, at der vil være totalspærret mellem Åmarken og Hundige fra den 4. til den 20. juli, og mellem Køge og Hundige fra den 20. juli til den 28. august. Der bliver indsat togbusser på strækningerne, men passagerer må forberede sig på længere rejsetid.

- Hvis man skal fra Køge til Københavns Hovedbanegård, skal man beregne en halv times ekstra rejsetid, siger Tony Bispeskov.

Vestjyderne vil også mærke sommerens sporarbejde. Der kører ingen tog mellem Herning og Struer fra den 16. juli til den 1. august, hvor togene bliver erstattet med togbusser.

Viborg Kommune skal bygge en ny omfartsvej ved Viborg Station, som får betydning for togtraffiken. Der bliver ændrede togtider på strækningen mellem Aarhus og Struer fra den 6. maj til den 21. juli, som man skal holde ekstra øje med.

Samtidig kører der ingen tog mellem Rødkærsbro og Stoholm fra den 9. juli til den 17. juli. Der vil være indsat togbusser på strækningen i perioden.

Men selvom sporarbejde er irriterende, kan passagererne forvente et årti uden sporarbejde på de strækninger, hvor sporene bliver fornyet, så snart arbejdet er overstået, siger Steen Neuchs. Det gælder blandt andet Køge Bugt-banen.

- Når vi laver et stort fornyelsesarbejde på en strækning som Køge Bugt-Banen, forventer vi ikke at lave sporarbejde der igen før om 10 år, siger han.

Banedanmark forventer dog at skulle lave sporarbejde på Østfyn igen inden for tre til fem år.

/ritzau/FOKUS

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.