Trafik & vejr

Kraftig blæst truer kystområder - folk bør holde sig væk

Vindstød af stormstyrke rammer tirsdag, og befolkningen bliver nu bedt om at holde sig væk fra truede kystområder som havne og klitter.

Hele Danmark er tirsdag ramt af meget stærke vinde, som i hele landet kan være af stormstyrke.

Den kraftige vind får tirsdag morgen DMI til at advare danskerne om at være forsigtige, når de bevæger sig rundt.

»Det bliver et langvarigt blæsevejr. Vinden varer hele dagen i dag og frem til onsdag morgen, men vinden ventes først at aftage på Bornholm i løbet af onsdag formiddag,« siger meteorolog hos DMI Dan Nisvall.

Vindstød af stormstyrke er på vej mod Danmark

Vinden bliver kraftigst ved vestkysten, hvor der kan komme vindstød med styrke af stærk storm, som ligger lige under orkanstyrke, men også i resten af landet blæser det voldsomt.

På den nye lillebæltsbro samt på Vejlefjordbroen frarådes det tirsdag formiddag at køre over med vindfølsomme køretøjer.

Med de kraftige fra sydvest og vest kommer også forhøjet vandstand, og DMI advarer derfor folk, der befinder sig i det sydvestlige Jylland og ved Limfjorden i Nordjylland, om at holde sig væk fra udsatte områder.

»Vær forberedt på hård vind kombineret med forhøjet vandstand kan føre til lokale kystnære oversvømmelser og betydelig skade på klitter, diger, havne og bygninger. Offentligheden rådes til at undgå at rejse og opholde sig i truede kystområder,« skriver DMI i et varsel tidligt tirsdag morgen.

Et af de områder, der er i fare for at blive oversvømmet, er Esbjerg Havn, hvor DMI forventer, at vandstanden ved højvande kl. 09 og igen kl. 21 vil komme op på 2,80 meter over normalen.

Varslet har fået Syd- og Sønderjyllands Politi til at være ekstra opmærksom på parkerede biler i havneområdet.

»Vi er for eksempel nede og kigge på havnen for at se, om der holder nogle biler ved parkeringspladsen til Fanø-færgen. Vi holder øje med dem, da de godt kan komme i fare. Hvis det bliver nødvendigt fjerner vi dem,« siger vagtchef Søren Strægaard til jv.dk.

Også i den vestlige del af Limfjorden forventes det, at vandet vil stige til op mod 1,7 meter over normalt.

Vinden vil først aftage i det meste af landet i løbet af natten til onsdag.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her