*

Trafik & vejr

Kører kvinder faktisk bedre bil end mænd?

Mænd er involveret i dobbelt så mange trafikulykker som kvinder, viser ny rapport.

Mange (mænd) vil nok påstå, at mænd er bedre bilister end kvinder.

Den påstand har dog fået sig en ordentlig overhaling af en ny rapport fra Vejdirektoratet, som viser, at kvinder i hvert fald kører mere sikkert end mænd.

»I to ud af tre ulykker, hvor en person er kommet til skade på de danske veje, er en mand involveret i ulykken,« siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

Mænd er altså involveret i dobbelt så mange ulykker som kvinder.

Hvis man griber til halmstrået om, at mænd så færdes mere i trafikken end kvinder og derfor er involveret i flere ulykker, er der heller ikke meget at komme efter på den front.

For ifølge Vejdirektoratets rapport kører den mandlige del af befolkningen kun en smule flere km end den kvindelige del af befolkningen.

Særligt unge i alderen 18 til 24 år optræder ofte i trafikulykker i forhold til, hvor stor en del af befolkningen denne aldersgruppe udgør.

De unge er nemlig involveret i omkring 20 pct. af samtlige trafikulykker med dræbte og tilskadekomne. Det er især unge mænd, der trækker de unges statistik op, viser Vejdirektoratets ulykkesstatistik.

Vejdirektoratets rapport om trafikulykker er baseret på tal fra 2009 til 2012. Så måske har mænd lært at køre bedre siden da.

Det vil nogle mænd nok påstå.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her