Trafik & vejr

I nat var det iskoldt - minus 16 grader i Jylland

Natten til torsdag blev den koldeste i tre år.

De seneste to nætter har været iskolde med tocifrede minusgrader. I weekenden sniger temperaturen sig op over frysepunktet. Arkivfoto: Peter Hove Olesen/Polfoto

Det er koldt derude. Rigtig koldt.

Torsdag morgen stod danskerne mange steder op til tocifrede minusgrader, rimfrost på træer og el-ledninger, glatte veje og isfrosne biler.

På vejrstationen i Isenvad i Midtjylland, som er kendt for at være det sted, hvor der kan måles de laveste temperaturer, registrerede man torsdag morgen hele minus 16,3 grader.

»Det er den laveste temperatur, der er målt siden 2013,« siger DMI's vagthavende meteorolog, Trine Pedersen.

Mytedræber: Var der mere sne, da far var barn?

Ifølge DMI er netop Isenvad, som ligger ved Ikast og øst for Herning, et godt sted for vinterkulden, fordi det ligger langt fra vand og samtidig ligger lavt.

Selv om man ikke bor i Isenvad, vil det være klogt at beholde hue og handsker på torsdag. Det bliver nemlig klart og koldt vejr, og temperaturen vil formentlig ikke komme over frysepunktet resten af dagen. I flere politikredse har saltvognene allerede været på vejene, og Vejdirektoratet advarer om glat føre i store dele af landet.

Torsdag var den anden morgen i træk, hvor der er blevet målt tocifrede minusgrader. Også onsdag var det hamrende koldt med minus 14,8 grader målt i Midtjylland.

Derfor bør du bruge saltlage i kampen mod dit isglatte fortov

Snart er det dog slut med de voldsomme minusgrader. Fra weekenden går vi en periode med varmere tider i møde, spår DMI's langtidsmeteorolog, Tim Petersson.

»Fra weekenden tager det kolde vintervejr en pause. Månedsprognosen hælder mod, at vi gennemgående får mildt vejr i uge fire, fem og seks,« siger han.

Plusgraderne besøger os første gang lørdag og fortsætter ind i den kommende uge. Samtidig bliver vejret mere skyet og regnfuldt, lyder DMI's prognose.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her