Trafik & vejr

Vinteren vender tilbage: Her kan du opleve glatte veje

Temperaturer under frysepunktet og sne fra tid til anden vil præge landet ugen ud.

Frostvejret skabte flotte isformationer ved Fakse Ladeplads i årets første uge. Foto: Per Rasmussen/Polfoto

Vinteren vender tilbage til Danmark. Koldere luft strømmer ned over landet, og fra onsdag morgen og ugen ud kommer temperaturen til at holde sig under frysepunktet.

»Frostvejret, der kommer fra nordøst, griber først fat i det nordjyske, men breder sig derefter til resten af landet. Koldest bliver det i weekenden, hvor nattemperaturen ryger helt ned på tocifrede minusgrader,« lyder det fra vagtchef ved DMI Henning Gisselø.

Onsdag vil der ifølge DMI vil være risiko for sne- og isglatte veje særligt i den sydlige og østlige del af landet.

Ifølge glatføreobservationer, der er udarbejdet af DMI i samarbejde med Vejdirektoratet, er det særligt den sydlige del af Sjælland, der onsdag er ramt af glatte veje pga. snevejr, der omkring middagstid vil bevæge sig videre mod Jylland, som vil opleve snebyger hen på eftermiddagen.

Vejtemperaturen vil dagen igennem ligeledes være omkring eller under frysepunktet i resten af landet, hvilket giver risiko for glatte veje i hele landet, hvilket ser ud til at fortsætte ugen ud.

Bidende kulde lægger sig over Danmark

Selvom frosten vil bide sig fast, kommer vi ikke til at mærke meget til vinden i løbet af ugen, lyder det fra Henning Gisselø.

»Ugen bliver ikke specielt blæsende, så kommer der sne, kommer det til at dale fint,« siger han.

Fra midten af næste uge vil vejret slå om, da mildere luft vil strømme ind over Nordvesteuropa vestfra.

Døgntemperaturen vil i samme ombæring stige til op mellem to og syv grader, mens vinden vil tiltage - mod slutningen af ugen formentligt op til kuling.

Ifølge DMI's månedsprognose vil det milde vejr fortsætte i uge fire og fem, hvor det i perioder vil blive ret blæsende med op til kuling. Temperaturen vil sandsynligvis holde sig mest mellem to og seks grader, oplyser vejrtjenesten.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Altid sulten? Disse fødevarer mætter mest
Vil du gerne opnå den bedst mulige mæthed med færrest mulige kalorier, peger en diætist her på den perfekte kostplan for at nå det mål. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her