Trafik & vejr

Sne og blæst drillede morgentrafikken og gør vejene spejlglatte

Vejene kan være som brun sæbe, lyder det fra Vejdirektoratet, som anbefaler bilister at køre hjemmefra i god tid. Togtrafikken er indtil videre upåvirket, oplyser DSB.

Det var en vinterkold fornøjelse, som ventede bilister, cyklister og andre trafikanter denne fredag morgen.

Flere steder i landet udfordrede  nattens og morgenens snefald og fygning trafikken, og bilister skulle derfor være ekstra opmærksomme og eventuelt tage hjemmefra i bedre tid end normalt, lød opfordringen fra Vejdirektoratet.

I store træk forløb morgentrafikken uden alvorlige problemer, oplyser vagthavende hos Vejdirektoratet, Khuram Shahzad. Men nu hvor spidsbelastningen på vejene er aftaget, begynder uheldene alligevel at indfinde sig, og det er særligt indfaldsvejene til København, der bliver ramt.

»Folk tænker, at der er blevet ryddet for sne og at der er god plads på vejene. Men det er stadig glat, og man skal stadig køre efter forholdene. Det er der flere der glemmer lige nu,« siger Khuram Shahzad.

På Helsingørmotorvejen er en mindre lastbil væltet i nordgående retning ved Nærum og den ligger nu i nødsporet. Brand- og redningskøretøjer er i færd med at få ryddet op. Kun ét spor er derfor åbent i skrivende stund.

Hllerødmotorvejen er plaget af ulykker i begge retninger mellem Farum og Allerød.

»Det medfører også noget kiggekø, som giver forsinkelser,« siger Khuram Shahzad.

I Jylland og på Fyn er der ingen nævneværdige problemer på grund af det glatte føre, oplyser han. Vejene er dog stadig sne- og isglatte, så bilister skal passe på.

Sneen har ellers lagt sig som en hvid dyne over hele landet, men ifølge DMI er der ikke længere risiko for regulær snestorm. Snerydderne og saltsprederne er dog sendt på arbejde flere steder i kongeriget.

Den varslede snestorm udeblev fredag formiddag. Foto: Niels Hougaard
På Storebæltsbroen og Vejlefjordbroen blev kørsel med vindfølsomme køretøjer dog frarådet fra morgenstunden på grund af kraftig blæst.

Sydsjællands Politi meldte om kraftigt snefald og meget glatte veje i politikredsen, og i Sydjylland saltes der overalt i kredsen, oplyste politiet, mens kollegerne på Fyn ligesom Vejdirektoratet rådede trafikanter til at køre hjemmefra i god tid.

DMI: Snevejr kan udvikle sig til snestorm i hele landet

Togrejsende har dog kunnet glæde sig over, at DSB ikke har »nogen nævneværdige« driftsproblemer som følge af snevejret.

Vejdirektoratet har tre anbefalinger til bilister i hele landet:

  • Kør tidligere hjemmefra.
     
  • Sæt hastigheden ned.
     
  • Og hold en god afstand til andre bilister.

Snevejr nord for København omkring Allerød/Farum. Foto: Niels Hougaard
Ifølge DMI vil sneen fortsætte frem til middag, hvorefter det primært bliver den nordøstlige del af landet, der får hvidt ned fra oven. I det vestlige egne bliver det mere opholdsvejr, lyder prognosen.

Det vil dog stadig være bidende koldt med spredte slud- eller snebyger på menuen. Temperaturerne vil komme ned på 3 graders frost, koldest i de nordlige egne.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Altid sulten? Disse fødevarer mætter mest
Vil du gerne opnå den bedst mulige mæthed med færrest mulige kalorier, peger en diætist her på den perfekte kostplan for at nå det mål. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her