*

Trafik & vejr

Sneen har ramt flere steder i landet

Mange danskere vågnede op til sne onsdag morgen.

Kraftig sne over midtsjælland tirsdag. Foto: Per Rasmussen/Polfoto

Mange danskere vågnede op til sne onsdag morgen, hvor sneplovene specielt på Sjælland er kommet på arbejde, og vi kan forvente mere sne, oplyser DMI.

»Vi har fået nogle snebyger, der er kommet ind fra Østersøen, som har givet sne på Sydsjælland, Midtsjælland, på Fyn og i Sønderjylland. Desuden er der kommet flere snebyger i Nordjylland,« oplyser vagthavende meteorolog ved DMI Steen Rasmussen.

Nu kommer sneen til Danmark: Her får de mest

Det er især flere steder omkring Sydsjælland, som er blevet ramt af mest sne siden tirsdag, og flere steder har man fået omkring 10 cm sne.

Dagen igennem vil snebygerne fortsætte over det meste af landet, men det er specielt de områder, som allerede har fået sne, som fortsat vil få mest sne i løbet af dagen, fortæller Steen Rasmussen.

»Der kan godt komme yderligere fem cm flere steder, men det er meget ujævnt fordelt. Snebygerne vil ramme meget lokalt nærmest fra by til by. Men der er risiko for snebyger i hele landet« siger han.

Torsdag aften kommer der et snevejr ind fra sydvest og vest, hvor det starter med at sne i Sønderjylland, og så vil det brede sig til resten af landet i løbet af aftenen og natten, hvor der vil falde mellem 5 og 10 cm. Lokalt vil der nogle steder falde helt op til 15 cm, men det er ikke til at sige, hvor det helt præcist bliver, fortæller Steen Rasmussen.

Det meste sne vil dog hurtigt forsvinde igen, fordi varmen ser ud til at vende tilbage.

»Derfor vil det meste af den sne forsvinde, og vi vil i stedet få tøvejr med regn og slud,« siger Steen Rasmussen.

Dagtemperaturerne vil de kommende dage ligge lige over frysepunktet, mens der vil være frost i løbet af nætterne.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her