Trafik & vejr

DMI: Danmark slipper for aggressivt vintervejr i januar

De kommende dage byder på snevejr i Danmark, men vinteren formår ikke at slå sig helt fast, lyder det fra DMI.

Siden nytår har det været bidende koldt over det meste af landet, men i de kommende døgn forventer DMI, at temperaturerne kommer til at stige.

Det betyder dog ikke, at handsker og halstørklæde kan gemmes væk, fortæller DMI's vagthavende meteorolog, Frank Nielsen.

- Der er ret meget slinger i vejrvalsen her i starten af måneden. Vi har haft en voldsom periode med isdøgn og kraftig vind, men i løbet af torsdag og fredag forsøger varmen at snige sig ind, og det kommer til at give nedbør, siger han til Ritzau.

- Det bliver nemlig ikke koldere end nu, så den lunere luft kommer til at konflikte med det nuværende vejr, og det kan give sne, tilføjer han.

- Næste uges start bliver lidt en blandet landhandel, som starter mildt, men gradvist bliver koldere og koldere med snebyger. Det bliver dog ikke lige så koldt, som vi lige har haft det, forsikrer han.

Han fortæller desuden, at det nuværende vejr føles ekstra koldt på grund af den historisk varme december, der til tider mindede mere om efterår end vinter.

I en månedsprognose på DMI's hjemmeside vurderer energi- og langtidsmeterolog Steen Hermansen, at det nok heller ikke bliver i januar, at vinteren får sit endelige indtog i Danmark.

- Vi får vejr, der minder om det, vi kender som dansk vinter, og vi forventer temperaturer i januar ned omkring eller lidt under normalen. Så det vil føles som et markant skifte, selv om vinteren ikke for alvor ser ud til at bide sig fast, lyder det fra Steen Hermansen.

Han vurderer desuden, at man forventer, at uge tre vil indledes med temperaturer på mellem fire og otte grader.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her