Trafikråd: Stor trafiksynd bliver slet ikke kontrolleret

Smartphonen er farligere end en almindelig mobiltelefon, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

Artiklens øverste billede
Det kan være meget mere forstyrrende at læse en mail end at tale i telefon, mener dokumentationschef hos Rådet for Sikker Trafik.

I sidste uge kontrollerede politiet landets bilister i en indsats mod manglende seler og håndholdte mobiltelefoner, hvilket fik 3000 bødeudskrivelser til følge.

Hos Rådet for Sikker Trafik er dokumentationschef Jesper Sølund meget tilfreds med politiets kontrol. Han ville bare ønske, at den kunne være mere vidtgående.

"I virkeligheden er det smartphonen, som er farlig her, og farligere end en håndholdt mobiltelefon. Det er meget vanskeligt for politiet at dokumentere og kontrollere, at folk sidder og sms'er eller læser en email på telefonen i skødet. Det er en større risiko, end hvis man taler i den," siger Jesper Sølund til Jyllands-Posten.

En hård kerne

"Jeg vil næsten sige, uden at vide det selvfølgelig, at hvis vi laver en målrettet indsats om 14 dage igen, så kan vi fange lige så mange der. Det er beklageligt, men sådan er det," siger Knud Reinholdt.

Jesper Sølund kan godt forstå Knud Reinholdts bekymring.

"Der er en hård kerne, som ikke vil tage sikkerhedssele på. Men så er der selvfølgelig også en masse sjusk, som vi skal til livs," siger han.

Ikke folks eget valg

Og Jesper Sølund har en klar besked til dem, der med vilje ikke tager deres sele på eller konsekvent taler i den håndholdte mobiltelefon.

"Folk kan ikke bare sige, at det er deres eget valg. Så tænker de i hvert fald ikke på, hvad det koster samfundet at lappe dem sammen igen, når uheldet er ude." 

Andre læser

Mest læste

Del artiklen