Er dit hus dækket ved skybrud?

Danmark har flere steder været ramt af kraftigt regnvejr i løbet af fredagen. Dækker din forsikring, hvis din ejendom bliver skadet?

Artiklens øverste billede
Foto: Colourbox.

Indboforsikringen og villaforsikringen dækker, når der har været et voldsomt skybrud, og oversvømmelsen ikke skyldes tilstoppede kloakker.

- Voldsomme skybrud kan ramme meget lokalt i et meget afgrænset område. Hvis man har haft oversvømmelse efter det kraftige regnvejr, skal man henvende sig til sit forsikringsselskab for at anmelde skaderne. Forsikringsselskabet vil herefter ud fra en konkret vurdering afgøre, om der har været skybrud i det område, hvor man bor, siger Christian Skødt, konsulent i Forsikringsoplysningen.

Begræns skaderne

Man skal ikke vente på, at der kommer en taksator fra forsikringsselskabet, før man begynder at begrænse skaderne. Det er en god idé hurtigst muligt at få tømt vand ud af kælderen og få sat affugtning i gang. Og har forsikringsselskabet accepteret at dække skaderne, får man også betaling for rimelige og nødvendige udgifter til redningsforanstaltninger.

Kilde: Forsikringsoplysningen

Andre læser

Mest læste

Del artiklen