Cyklistforbund: Lastbilerne skal stoppes

Det skal være lovpligtigt for højresvingende lastbiler at lave orienteringstop under et højresving, kræver Dansk Cyklist Forbund efter endnu et trafikdrab.

Dansk Cyklist Forbund (DCF) fremsætter kravet efter mandagens dødsulykke på Borups Allé, hvor en 32-årig kvinde mistede livet, da en lastbil svingede til højre og ramte kvinden.

Færdselssikkerhedskommissionen, der arbejder under Justitsministeriet, kom i maj 2007 med en række anbefalinger, der skal gøre det nemmere for både lastbiler og cyklister at undgå højresvingsulykker.

Kommissionen foreslår blandt andet, at det skal gøres lovpligtigt for lastbilchauffører at stoppe op og orientere sig under et højresving.

Direktør i cyklistforbundet, Jens Loft Rasmussen, mener, at justitsminister Lene Espersen (K) nu må ændre færdselsloven og gøre anbefalingerne til lov.

- Det er nu mere end et år siden Færdselssikkerhedskommissionen anbefalede at gøre orienteringsstop lovpligtigt. Det må være på tide, at justitsministeren handler, så vi kan undgå flere højresvingsulykker, siger han.

Otte cyklister er blevet dræbt af højresvingende lastbiler alene i årets første syv måneder. Det er dobbelt så mange, som de to foregående år tilsammen.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen