Blæst gav problemer

Den stærke blæst fik i dag godt fat i tage og skorstene, træer væltede, og flere steder vaklede stilladser faretruende. På Storebæltsbroen blev vindfølsomme køretøjer afvist.

Artiklens øverste billede

Københavns Politi rykkede hele 85 gange ud til stormskader om eftermiddagen, men ingen personer kom til skade. I flere tilfælde blev der opsat afspærringer for at hindre ulykker.

I Nordjylland væltede en kornsilo, og på Fyn gav et gammelt bøgetræ på en meter i diameter efter for presset og lagde sig ned over en vej, oplyser Falck, som registrerede godt 100 sager med forbindelse til blæsten.

Nogle borgere i Søborg var uden strøm, fordi et tag på 30 gange otte meter var rykket hen over nogle elledninger, oplyser Københavns Vestegns Politi, som havde ni udrykninger på grund af stormen.

Køretøjer afvist

På Storebæltsbroen blev vindfølsomme køretøjer afvist, ligesom politiet fastsatte den maksimale hastighed til 50 kilometer i timen. En kvindelig bilist med en hestetrailer kom et stykke op ad broen, men standsede op, da hun ikke turde fortsætte. Hun blev derefter hjulpet til Sprogø og ventede dér på bedre vejr, lyder det fra politiet.

Også andre steder i trafikken var der bøvl. Odderbanen blev lukket på grund af væltede grene og træer ned over skinnerne, oplyste politiet, som også var involveret i en redningsaktion, da en 18-årig surfer på Horsens Fjord dristede sig ud i det hårde vejr.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen