Trafik & vejr

Spøgelsesbilist dræbt i ulykke

En 80-årig mand, der kørte i det forkerte spor på Herningmotorvejen ved Galten vest for Århus, har mistet livet efter et frontalt sammenstød torsdag eftermiddag. Vejen er atter åben for trafik.

Ulykken skete ved afkørslen til Galten. Den 80-årige spøgelsesbilist blev dræbt på stedet. Foto: Thomas C. K. Priskorn

Det oplyser vagthavende ved Sydøstjyllands Politi til jp.dk.

Endnu en gang var der tale om en såkaldt spøgelsesbilist, der kørte mod færdselsretningen på motorvejen og stødte frontalt sammen med en modkørende. Mens spøgselsbilisten mistede livet ved ulykken, blev den hårdt kvæstede person i den anden bil kørt til et sygehus i Århus. Hans tilstand blev tidligt torsdag aften beskrevet som stabil.

Begge personer var alene i bilerne.

Spøgelsesbilisten, der formentlig kørte på ved Låsby-udfletningen, havde retning mod Århus, men kørte i sporet, hvor alle andre biler havde retning vestpå. Flere øjenvidner forsøgte at alamere andre bilister om, spøgelsesbilisten, men det var altså forgæves.

Jp.dk's mand på stedet oplyser, at ulykken er sket ved afkørslen til Galten. Sigtbarheden er markant nedsat på grund af vejrets beskaffenhed.

Nødspor åbnet

Umiddelbart efter uheldet afspærrede politiet motorvejen for trafik. Bilisterne blev i stedet ledt af motorvejen ved afkørsel 22 ved Skovby. Politiet har dog åbnet for trafikken igen.

Antallet af spøgelsesbilister på de danske motorveje sætter i år en kedelig rekord for andet år i træk. Vejdirektoratet har allerede nu kendskab til over 100 spøgelsesbilister i år, og det betyder, at der gennemsnitligt registreres flere end to spøgelsesbilister om ugen. Normalt ligger antallet af spøgelsesbilister lige omkring de 100.

null
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Her kommer fremtidens urørte skove

Eksperter og naturfredningsfolk jubler over, at regeringen nu udpeger godt 13.500 hektar skov, der fremover vil få lov at stå urørt. Her skal insekter, svampe samt andet kryb og kravl have lov at regere uhindret.
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Frivilligheden blev fejret: Rap fra Gellerup, frivilligsuppe og over 100 frivillige organisationer
De frivillige blev fejret i Ridehuset Aarhus, da frivillighovedstaden søndag eftermiddag åbnede officielt. Over 5.000 gæster deltog i arrangementet i løbet af dagen ifølge tal fra europæisk frivillighovedstad. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her