DMI: Her rammer sommervarmen i uge 20

De kommende uger vil ifølge DMI være lunere end det normale, mens nedbørsmængden vil være det normale for årstiden.

Artiklens øverste billede
Holder DMI's prognoser stik, kan du godt finde badetøjet frem. Arkivfoto: Finn Frandsen

Selv om foråret endnu ikke officielt har nået sin ende, vil temperaturen i næste uge nå sommerlige højder.

I DMI’s månedsprognose vurderede meteorologerne indledningsvist, at termometret den kommende uge lokalt kan kravle op på hele 30 grader. Siden artiklen blev publiceret har DMI meddelt, at man har rettet sin prognose, således at den højeste temperaturer vil være 25 og ikke 30 grader.

»På denne årstid er det lune vejr meget afhængigt af, om regnområder og skyer trækker varm luft med op fra syd, og i den forbindelse er der derfor mulighed for, at vi kan få pæne temperaturer onsdag til fredag - særligt i Sønderjylland, hvor det vil blive varmest,« siger vagthavende ved DMI, Klaus Larsen og uddyber:

»Mest sandsynligt er det, at man i Sønderjylland havner omkring 25 grader, selv om der er en lille chance for, at man kan nå op på 30 grader lokalt. I rigtig mange andre steder af landet vil temperaturerne nå over eller omkring 20 grader.«

Meteorologen understreger, at de 30 grader ikke er særligt sandsynlige, men at det ikke kan udelukkes.

Nattemperaturen vil nå ned mellem 5 og 12 grader, nogle nætter lunere.

De høje temperaturer skyldes, at et højtryk bygges op over Skandinavien. Det vil give tørt og solrigt vejr i den første halvdel af ugen. Midt på ugen vil højtrykket ifølge DMI forskydes lidt østpå, og dermed kan meget varm luft en overgang strømme op over landet fra syd og sydøst.

Højtrykket vil dog bevæge sig mod øst og sende mere ustadigt vejr henover Danmark. I slutningen af ugen vil et nyt højtryk dog resultere i mere stabilt, tørt og solrigt vejr. Temperaturerne vil dog ikke nå samme højder.

Den følgende uge, uge 21, byder på mere ustadigt vej i form af flere skyer og byger. Det vil dog hovedsagligt holde tørt, og en mindre højtryksryg giver da også mulighed for, at endnu varmere luft sendes ind over landet.

Dagtemperaturen ser typisk ud til at nå op mellem 13 og 19 grader, en kort overgang måske op mellem 18 og 25 grader, mens vi om natten oftest når ned mellem 7 og 13 grader.

I uge 22 og 23 er prognoserne mere usikre, og vejret byder derfor også på en blandet landhandel af koldere luftstrømme fra nord og vest, mens et højtryk over Skandinaven i uge 23 muligvis kan give tørt vejr med sol og temperaturer, der er varmere en for årstiden normalt.

»Efterhånden kan vejret dog blive mere ustadigt med flere skyer og i perioder lidt regn eller byger, og køligere luft kan strømme ned over Danmark fra nordvest,« slutter prognosen.

Haveejerne og landmændene har de seneste uger tørstet efter regn efter et usædvanligt tørt forår. Men det seneste døgns nedbør har dog ikke gjort meget ved tørkeindekset, der før regnen lå på 10 af 10, vurderer Klaus Larsen:

»Tørkeindekset rammer nu 9,5, så der er lidt vej endnu. Så der er stadig al mulig grund til at være opmærksom på brandfare og på at vande nyudplantede planter.«

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.