Snefald giver trafikproblemer - i morgen kan det blive værre

Tirsdagen er flere steder blevet indledt med glat føre og trafikuheld.

Artiklens øverste billede
På Vejdirektoratets kameraer er der ingen tvivl om tilstanden på de nordjyske veje - her ved Dybdal - tirsdag morgen. Foto: Vejdirektoratet

Nordjyllands Politi har i i løbet af natten og de tidlige morgentimer været kaldt ud til adskillige trafikuheld, der skyldes snevejr og glat føre.

Mest alvorligt var det, da en lastbil kørte galt på E45 ved Sæby omkring klokken fire, hvorefter vejen var spærret i over to timer.

Det er især Nordjylland og Nordsjælland, der oplever snefald, mens nedbøren mange andre steder falder i form af regn.

»På de kameraer, jeg har adgang til, kan jeg se, at der er snedække overalt,« har vagtchef ved Nordjyllands Politi Jesper Sørensen udtalt til Ritzau.

Foruden snefald skaber kraftig vind også lokale problemer, i de allertidligste morgentimer blev vindfølsomme køretøjer således helt frarådet at køre over Storebæltsbroen og Langelandsbroen. Kort før klokken 7 er dette dog nedgraderet til et varsel om, at der er kraftig vind.

Ser man på Vejdirektoratets trafikkort, gælder der advarsler om glat føre fra morgenstunden i Nordjylland, dele af Øst- og Midtjylland samt dele af Nord- og Vestsjælland.

Varslerne kommer formentlig til at gentage sig onsdag, hvor DMI har varslet risiko for decideret snestorm i Nordjylland og måske også Nordsjælland. Lokalt vil der kunne falde over 20 cm. sne, selvom temperaturen vil danse nær frysepunktet, så det hurtigt kan forsvinde igen.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen