DMI klar med ny månedsprognose: Sådan bliver vejret resten af sommeren

Der er ikke meget sol i sigte i DMI's nyeste månedsprognose. Meteorolog forudser dog enkelte sommerdage.

Artiklens øverste billede
DMI's prognose spår ikke mange sommerdage. Arkivfoto: Ernst van Norde

»Antallet af sommerdage den resterende del af juli og august ser ud til at blive få.«

Sådan lyder forudsigelsen i DMI’s nye månedsprognose, der gælder frem til slutningen af august.

Ifølge prognosen vil sommervejret de næste mange uger været ustadigt - meget lig det vejr, landet de sidste par uger har haft.

»Ifølge prognoserne er det overvejende vestenvind, der vil dominere de kommende uger. Dermed vil det vejrbillede, vi oplever for tiden, fortsætte. Vind fra vest og nordvest sender ofte kølig havluft, og drivende skyer og byger af og til ind over landet. Fronter med flere skyer, blæst og vedvarende regn har også nemmere ved at feje ind over os,« lyder det fra DMI’s langtidsmeteorolog Mette Zhang i en kommentar til prognosen.

I uge 31 vil lavtryk og fronter kommer ind over landet i baner. Det betyder, at vejret ifølge prognosen bliver præget af skyer, regn og til tider blæst. Der vil dog også være kortere perioder med sol, idet svage højtryk kommer ind over landet fra vest.

Dagtemperaturerne vil ligge mellem 16 og 22 grader med nattetemperaturer ned mellem 10 og 16 grader.

I uge 32 er prognoserne lidt mere gavmilde for de, der holder af sommer og sol. Her tyder prognoser på, at lavtrykkene ikke vil være nær så kraftige som ugen før, og det betyder mindre blæst og regn og flere solskinstimer. DMI forudser, at dagstemperaturen vil lyde på mellem 16 og 23 grader, men enkelte dage kan temperaturen ramme de 25 grader.

Prognoserne for uge 33 er ifølge DMI »meget usikre«, men meget peger på, at det ustadige vejr vil forsætte. Nogle prognoser viser dog, at et højtryk dannes nord for Danmark, og det vil i så fald betyde tørt og solrigt vejr.

DMI kommer desuden med et bud på, hvordan vejret ser ud fra 17. august og måneden ud. Her er prognoserne ligeledes præget af usikkerhed.

»De fleste prognoser hælder til den ustadige vejrtype med fronter og lavtryk, der passerer hen over eller tæt på landet efterfulgt af svage højtryksrygge, der byder på korte perioder med mere tørt og solrigt vej,« spår DMI.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen