Annonce
Trafik & vejr

Film skal lære nye bilister om uopmærksomhed

En film baseret på autentiske færdselsulykker skal sætte fokus på risikoen ved uopmærksomhed under kørsel.

Ny film om uopmærksomhed i trafikken er udarbejdet af Midt- og Vestjyllands Politi.

»Det er spild af liv. Og det kunne ofte være undgået.«

Sådan lyder det fra en af de medvirkende i en ny film om uopmærksomhed i trafikken.

Filmen er baseret på autentiske færdselsulykker. I filmen fortæller nogle af de implicerede og deres pårørende om den dag, der for altid ændrede deres liv. Derudover giver en politimand, en ambulanceredder, en sygeplejerske og en præst et indblik i deres opgaver i forbindelse med alvorlige færdselsulykker.

Filmen er udarbejdet af Midt- og Vestjyllands Politi i samarbejde med Midtjysk Brand & Redning, Falck, Præhospitalet Region Midtjylland, Regionshospitalet Viborg og Den Danske Folkekirke.

»Uopmærksomhed er en af de største udfordringer for færdselssikkerheden. Mange tænker slet ikke over den risiko, de løber, når de tjekker en snap på mobilen, skifter playliste, bliver distraheret af passagerer i bilen eller sætter sig trætte bag rattet. De tænker: "det sker jo ikke for mig". Men det sker altså,« siger Jørgen Christensen, der er leder af færdsels- og hundeafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

»Det skaber en enorm utryghed«: Hver sjette danske bilist har en uacceptabel vane

Filmen er en del af en informationspakke, som Midt- og Vestjyllands Politi har udarbejdet til teoriundervisningen på køreskolerne. Tanken er, at kørelærerne fremover kan bruge filmen til at sætte fokus på risikoen ved uopmærksomhed under kørsel.

»Nogle ender med at betale med deres liv for få sekunders uopmærksomhed. Det er det, vi gerne vil vise med denne film baseret på rigtige historier om rigtige mennesker. Vi håber, at køreskoleeleverne på den baggrund gør sig nogle fornuftige tanker, inden de tager hul på tilværelsen som bilist,« siger Jørgen Christensen.

Herunder kan du se en forsmag på filmen:

Foruden filmen består informationspakken til køreskolerne af et undervisningsmateriale til kørelærerne, et brev til forældrene om deres ansvar som gode rollemodeller og to virale videoer produceret af studerende ved multimediedesignuddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Skive.

Bilister falder i staver: Uopmærksomhed er skyld i ulykker

Baggrunden for projektet er en treårig forsøgsordning, der siden den 1. januar 2017 har gjort det muligt for 17-årige at tage kørekort og derefter køre bil med en erfaren bilist som ledsager.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Viden
Professor advarer: "Big Data" kan føre til forkerte behandlinger
Mere sundhedsdata har et kæmpe potentiale for behandlinger. Men udviklingen kan paradoksalt nok øge mængden af fejldiagnosticeringer, advarer statistiker. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her