Annonce
Trafik & vejr

DMI med ny, varm prognose: Op til 25 grader i næste uge

Samtidig er temperaturerne i havvandet omkring Danmark i øjeblikket usædvanligt høje.

Særligt den østlige og sydlige del af landet kommer til at kunne mærke den varme luft, som kommer nede fra Middelhavsområdet. Arkivfoto: Stine Tidsvilde

Den seneste tid har budt på gråt og vådt vejr, hvilket må siges at være typisk efterårsvejr.

Men selvom kalenderen siger, at vi næste uge træder ind i anden halvdel af september, og det dermed er efterår, ser det ud til, at det sommerlige vejr vender tilbage - for en stund.

Således er der udsigt til varmere vejr med solskin og tørvejr i næste uge. Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks meteorologiske Institut (DMI) Thyge Rasmussen.

»Det bliver en overgang varmere i næste uge. Allerede fra på mandag stiger temperaturen til 22-23 grader og tirsdag og onsdag op til 25 grader. Det ser ud til, at det bliver relativt mange steder, at man får de temperaturer - i hvert fald onsdag,« lyder det fra meteorologen.

Så usædvanlig var denne sommer: DMI har kåret 2018-sommeren til århundredets tørke

Det er særligt den østlige og sydlige del af landet, som har udsigt til at nå op på omkring 25 grader, påpeger Thyge Rasmussen.

»For resten af landet bliver det knap så varmt, men det bliver stadigvæk pænt vejr. For eksempel får man i Nordvestjylland omkring 20 grader,« siger han.

Den varme luft, der rammer Danmark i næste uge, kommer helt nede fra Den Ibiriske Halvø.

Potentiel vejrrekord blev skyllet væk i august

Ifølge Thyge Rasmussen er havvandet omkring os i øjeblikket højere end normalt.

»De fleste steder er temperaturen 18-19 grader. Ved Rønne er temparaturen sågar 20 grader. Det er usædvalinligt højt taget årstiden i betragtning.«

Meteorologen påpeger, at der altider en vis usikkerhed forbundet med prognoser, men denne vurderer han alligevel til at være temmelig sikker.

»De prognoser, vi har fået de seneste dage, har alle peget i samme retning. Så der er noget der tyder på, at der er en vis stabilitet i det,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DMI
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Mad kan sænke blodtrykket lige så godt som medicin
Vidste du, at du kan købe dig til et sundt blodtryk i et helt almindeligt supermarked? Hvad du konkret skal spise for at få et forhøjet blodtryk ned på fredeligt niveau, giver to danske læger svaret på i en ny bog, baseret på den nyeste forskning. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her