Annonce
Trafik & vejr

Mere regn: DMI varsler nyt skybrud

I løbet af døgnets første 14 timer er 11 pct. af landet blevet ramt af skybrud. Jyderne er hårdest ramt.

DMI oplyser, at der frem til kl. 14 fredag eftermiddag faldt så meget regn, at hele 11 pct. af landet blev ramt af skybrud. Foto: Anita Graversen/Polfoto

Det har regnet i Danmark i det seneste halve døgn. Meget.

Og nu er der en ny front med kraftig regn og skybrud på vej, varsler DMI. Dette regnvejr er dog noget mere geografisk isoleret end det, vi lige har oplevet.

Der er udsendt varsel om skybrud i Nordjylland, nærmere bestemt Vendsyssel, Aalborg, Læsø og Jammerbugt kommuner.

Så usædvanlig var denne sommer: DMI har kåret 2018-sommeren til århundredets tørke

Meteorologerne forventer, at risikoen for skybrud vil være ovre omkring kl. 20 fredag aften.

Lørdag morgen og formiddag er der så udsendt varsel om skybrud i Nord- og Vestjylland. Dette varsel gælder til kl. 12 lørdag for kommunerne Thy og Mors, Vestjylland, Jammerbugt, Herning, Skive og Vesthimmerland.

DMI oplyser, at der fra midnat fredag og frem til kl. 14 fredag eftermiddag faldt så meget regn, at hele 11 pct. af landet er blevet ramt af skybrud.

Det er primært det vestlige Jylland og Djursland, der har fået en ordentlig skylle, mens Fyn og Sjælland er gået helt fri.

»Det er ikke så ofte, at det sker,« bemærker DMI.

Lokale skybrud dækker over, at der falder mere end 15 mm regn på en halv time.

Sidst på dagen fredag er der en lille opklaring på vej.

»Sydvest for fronten klarer det op, men der kommer også byger nogle steder der kan være kraftige,« skriver DMI's vagtchef Frank Nielsen i døgnudsigten.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DMI
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
The Sound of Brexit
Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder. Theresa May er åben for at bevæge sig, og det er EU’s chefforhandler også. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her