Annonce
Trafik & vejr

Solskin og lune temperaturer dominerer første efterårsuge

Et højtryk over Sydskandinavien vil indtil fredag give stabilt og solrigt vejr - især i de østlige egne.

Vejrprognosen for årets første efterårsuge byder på gode nyheder til danskere, der ikke er klar til at smide de korte bukser og solbrillerne.

Det fortæller Anja Bodholdt, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

- Vi får en pæn start på efteråret med mest tørt vejr, gode solchancer og lune temperaturer, siger hun.

Et højtryk, der har lagt sig over landet, vil sørge for stabilt vejr det meste af ugen.

- Højtrykket vil sende lun luft ind over landet fra øst, og temperaturerne vil hele ugen ligge mellem 18 og 23 grader, siger Anja Bodholdt.

Mandag kan der i morgentimerne være stedvis tåge, mens der i den syd- og vestlige del af landet en overgang kan være mere skyet. En enkelt regnbyge kan der også falde i løbet af mandagen i de vestlige egne.

Samme vejrbillede vil tegne sig til og med torsdag, hvor den østlige del af landet formentlig får flest solskinstimer.

- Der ligger en front ude over Nordsøen, der i perioder vil trække ind over det jyske, hvilket kan give lidt flere skyer og måske lidt regn hist og her, siger Anja Bodholdt, der dog understreger, at der ikke vil være tale om store nedbørsmængder for vestjyderne.

- Det er bestemt ikke tale om store mængder regn, så overordnet set ligner det en rigtigt flot uge med nogen eller en del sol til de fleste.

Mens dagtemperaturerne vil ligge stabilt mellem 18 og 23 grader, vil de falde til mellem 10 og 15 grader i nattetimerne.

Hele ugen vil vinden være svag til jævn fra en østlige retning.

Eneste hår i suppen for dem, der ikke er klar til at give slip på solen efter den danske rekordsommer, bliver fredag.

Her vil en front med byger og regn bevæge sig ind over landet.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DMI
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Indland

Socialdemokratiet i balanceakt om udlændinge: »Det er på tide at sige fra«

Socialdemokratiet nægter at slække på integrationen – stik imod grundtanken i efterårets store udlændingepolitiske slagnummer. Derfor er partiet, som har støttet størstedelen af regeringens stramninger de seneste år, imod flere af de forslag, som nu er på bordet. Det store parti er ude i en svær balancegang.
Annonce
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Rådmand om budget på ældreområdet: »Jeg kan ikke få armene ned«​
I følge rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), har man ikke skullet sluge de helt store kameler på ældreområdet i kommunens budgetforlig for 2019, i betragtning af hvad man var blevet stillet i udsigt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her