Annonce
Trafik & vejr

Onsdag er ugens bedste bud på varme og sol

De sydligste egne af landet får op til 23 grader midt på ugen, som ellers byder på blandet vejr.

Den historisk solrige sommer 2018 går ind i sin sidste uge, og der er endnu en del solskinstimer at se frem til, inden efteråret officielt melder sin ankomst på lørdag.

De fem kommende dage byder på hele den vejrmæssige palet for årstiden med regn, torden, skyer og sol, fortæller Martin Lindberg fra Danmarks Meteorologiske Institut.

- Det bliver en uge med blandet vejr, sammenfatter han prognosen frem til weekenden.

Varmest bliver det på onsdag, hvor de sydligste dele af landet kan få op til 23 grader.

- Mandag får vi regn og blæst fra morgenstunden. Det begynder ude vestpå, hvorefter det breder sig mod de østlige egne. I løbet af dagen klarer det op med lidt eller nogen sol. Dog suppleret med byger og muligvis torden, siger han.

Især i Jylland ventes bygerne at aflevere pæne mængder vand inden for kort tid.

- Bygerne vil være ret kraftige, men de bevæger sig hurtigt. I Midtjylland kan der falde op til 25 millimeter regn, siger Martin Lindberg.

Det bliver mellem 16 til 20 grader varmt.

Med undtagelse af enkelte lokale byger holder det tørt tirsdag.

- Det bliver en anelse varmere og igen med spredte solstrejf. Desuden ser det ud til, at vinden aftager, siger han.

Temperaturerne fortsætter op onsdag til mellem 18 og 23 grader. I de vestlige egne trænger skyer ind hen over eftermiddagen, og sidst på dagen vil Vestjylland få stedvis regn.

Torsdag begynder gråt og vådt de fleste steder, men fra sydvest klarer det op, så dagtimerne slutter tørt med nogen sol.

- Vinden drejer hen over dagen om i nordvest. Det giver lidt køligere vinde, så det bliver lidt koldere end onsdag med temperaturer på 17-20 grader, siger Martin Lindberg.

Sommeren bliver fredag rundet af med en del sol, enkelte byger og dagtemperaturer på 15 til 19 grader.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DMI
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her