Annonce
Trafik & vejr

Weekendens vejr bliver en våd og omskiftelig omgang

Vejret slår om flere gange i løbet af weekenden, der både byder på sol og regn og blandede temperaturer.

Lørdag byder på mellem 18 og 22 grader i det meste af landet. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Weekenden bliver en blandet landhandel, der byder på både sol og regn.

Men hvornår, man kan regne med hvad, afhænger af, hvor i landet man befinder sig.

Det fortæller Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Vejret bliver på mange måder en blandet affære. Fredag morgen ligger der en koldfront over det vestlige Jylland, som i løbet af dagen passerer ind over landet, lyder det fra Frank Nielsen.

- Fra morgenstunden betyder det, at vestjyderne vågner op til en kølig morgen på omkring 13 grader med regn- og tordenbyger, mens bornholmerne og sjællænderne vågner op til en flot sommerdag med 20 grader fra morgenstunden, siger han.

Helt omvendt ser vejrudsigten ud fredag eftermiddag, når koldfronten når mod de østlige dele af landet.

Det betyder, at det klarer op i Jylland, som kan nå op omkring 20 grader, mens Sjælland og Bornholm går en køligere og mere regnfuld aften i møde.

Forskere: Det varme vejr fortsætter til 2022

Lørdag byder på mellem 18 og 22 grader i det meste af landet. Det bliver køligst i det nordvestlige Jylland, hvor der også kommer mest vind.

- Det bliver ikke alt for fornemt vejr i nordvest, men hæderligt sommervejr i sydøst, siger Frank Nielsen.

Og søndag bliver endnu en omskiftelig dag, lyder hans prognose.

Der er sol på programmet først på dagen, som bliver fulgt af temperaturer omkring 18 til 23 grader. Men i løbet af eftermiddagen trækker det op med skyer, og der kommer regn ind fra vest.

- Vi får en ret fugtig luft ind over landet, som kan gøre det noget vådt søndag aften og natten til mandag, siger Frank Nielsen.

- Overordnet har vi fået mere omskifteligt vejr til landet. Det hænger sammen med, at vejret slog om for en uges tid siden, og det har givet en anden vejrtype, hvor vejret i landet kan være meget opdelt, siger Frank Nielsen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DMI
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Indland

Socialdemokratiet i balanceakt om udlændinge: »Det er på tide at sige fra«

Socialdemokratiet nægter at slække på integrationen – stik imod grundtanken i efterårets store udlændingepolitiske slagnummer. Derfor er partiet, som har støttet størstedelen af regeringens stramninger de seneste år, imod flere af de forslag, som nu er på bordet. Det store parti er ude i en svær balancegang.
Annonce
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Rådmand om budget på ældreområdet: »Jeg kan ikke få armene ned«​
I følge rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), har man ikke skullet sluge de helt store kameler på ældreområdet i kommunens budgetforlig for 2019, i betragtning af hvad man var blevet stillet i udsigt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her