Annonce
Trafik & vejr

Sommervejret fortsætter ufortrødent - sol og varme, så langt prognosen rækker

Ifølge DMI's prognose er det ikke helt usandsynligt, at en hedebølge og tropenætter kommer til Danmark sidst på måneden.

Sommeren forventes at blive både varm og tør med temperaturer op omkring de 30 grader. Arkivfoto

Intet nyt under solen, hvad angår det danske sommervejr.

Den tørre og varme sommer, der gennem længere tid har kastet sig over Danmark, ser ud til at fortsætte og dermed forværre tørken yderligere, ifølge DMI's langtidsprognose.

Danskerne har allerede fået mere end tre gange så mange sommerdage som sidste år, og denne sommer kan gå hen og blive historisk varm og og spækket med solskinstimer.

Helt frem til uge 31 vil vejret være karakteriseret ved en masse sol og varme, mens regnen stadig holder sig på behørig afstand, og vil - hvis den kommer - primært ramme lokale områder.

Nu kan der komme regn: Men den når knap at ramme jorden, før solen er tilbage

Den indeværende uge vil som en kort intermezzo først have mulighed for lidt spredte byger over den sydlige del af landet, inden solen og tørken igen kommer til at bestemme. Vinden aftager en smule, og temperaturen sniger sig igen op mod de 25-28 grader.

I slutningen af juli - uge 30 og 31 - fortsætter det gode sommervejr med temperaturer et godt stykke over normalen. De mange sammenhængende varmedage vil også betyde, at sandsynligheden for hedebølge og tropenætter stiger.

Men da det er så langt ude i fremtiden, er prognosen også forbundet med en masse usikkerhed.

Samtidig vil der etablere sig et højtryk øst for Danmark, som giver en sydlig vindretning til landet og kan afstedkomme nogle kraftige tordenbyger. Regnen forventes givetvis kun at komme i så små lokale mængder, at den ikke for alvor kan trække ned i den tørre jord, men blot løbe ud i afløb eller ned i lavninger.

Det tørre sommervejr giver dog også visse udfordringer.

Allerede nu har landet været ramt af flere naturbrande end normalt. Og med de næste ugers vejrudsigt in mente, gælder det stadig om at tage sine forholdsregler og ikke mindst overholde afbrændingsforbuddet.

I begyndelsen af juli har beredskabsstyrelsen kørt ud til cirka 40 naturbrande dagligt mod normalt fem.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DMI
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Restaurantanmeldelse: Karruseltur på Aarhus' nye restaurant og vinbar
Der er masser af god vilje og entusiasme, men for nærværende væsentlig mindre kompetence at finde på Aarhus’ nye franskorienterede spisested. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her