Annonce
Trafik & vejr

DMI: Foråret lader vente på sig i en »vinterlig« marts måned

Der kan komme mere sne, lyder det.

»Når vi står op onsdag morgen, vil vi mærke, at det er blevet koldere igen. Om morgenen er der frost i hele landet, og vi kan komme ned på minus fem grader,« lyder det fra vagthavende meteorolog hos DMI. Foto: Jens Dresling

Hvis du er en af dem, der håbede på lidt lunere vejr op til påsken, må DMI skuffe dig.

Forårsvejret lader nemlig vente på sig i en marts måned, der mest af alt kan kategoriseres som »vinterlig.«

Det er meldingen fra vagthavende meteorolog hos DMI, Martin Lindberg.

Påsken falder tidligt: Her får du sol og varme

»Der kan komme nogle perioder med mildere vejr - det kommer i næste uge igen. Men så er der stor risiko for, at der kommer kold luft igen. Jeg kan ikke udelukke, at der kommer sne igen senere på måneden. Generelt bliver marts en vinterlig måned med tendens til køligere vejr,« siger han.

Søndag er der store forskelle på temperaturene i landet, fortæller han.

I Nordjylland - hvor der er risiko for isslag - ligger temperaturene på to grader, mens Sønderjylland kommer op på 12 grader ved grænsen til Tyskland.

Mandag bliver vejret i hele landet »ret ustabilt« med regn og ca. otte grader, mens tirsdag byder på fire-fem grader og en del regn til særligt den sydøstlige del af landet.

»Når vi står op onsdag morgen, vil vi mærke, at det er blevet koldere igen. Om morgenen er der frost i hele landet, og vi kan komme ned på minus fem grader,« lyder det fra Martin Lindberg.

Torsdag og fredag ligger dagtemperaturerne på tre-fire grader, men i weekenden kommer vi helt ned på frysepunktet i dagtimerne igen.

»Men det positive ved det lidt køligere vejr, er, at der kan komme lidt mere solskin,« fortæller han.

Havde man håbet på lidt lunt påskevejr, ser det heller ikke for godt ud.

Vejret i påsken går nemlig i en »køligere retning,« som er generelt kendetegnende for hele marts, lyder meldingen fra Lindberg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DMI
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Boomboxen er tilbage!
Den moderne version af 80’ernes ghettoblaster er mere fleksibel, men præcis lige så højlydt, som navnet antyder. 
Se flere
Sydfynsk familie er 98 procent selvforsynende: »Vi forsøger at undgå at være hellige, men vi er meget stolte«
Familien Egelund-Vermehren på Sydfyn har fundet værdi i 50'ernes sparsommelighed og nøjsomhed. 600 kvm køkkenhave, eget dyrehold og strømforsyning sikrer, at de sjældent skal på indkøb. 
Se flere
Tillidskrise i Retten i Aarhus
Omkring halvdelen af medarbejderne i Retten i Aarhus udtrykker i en måling, at der er ringe eller ingen tillid mellem dem og retspræsident Bodil Ruberg. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her