Annonce
Trafik & vejr

»Det er hundehamrende koldt«: Sne og snefygning rammer igen store dele af landet

De samme områder, som var berørt af tirsdag, vil være det i dag.

Vintervejret på Bornholm tirsdag, hvor der blev målt op mod 24 cm sne. Ifølge DMI kan bygerne på solskinsøen stilne af i løbet af eftermiddagen. Foto: Pelle Rink/Ritzau Scanpix

Kunne du lide tirsdag? Så kommer du til at synes godt om onsdag. 

Vi kan nemlig på mange måder vente os en gentagelse af gårsdagens vejr- og trafiksituation, oplyser DMI og Vejdirektoratet til morgen.

Lars Henriksen, som er vagthavende hos DMI, fortæller, at der er »ret heftige« snebyger over Østersøen, som vil ramme Sydsjælland og Lolland Falster - samt muligvis den sydligste del af Fyn og det sydlige Sønderjylland - i løbet af dagen.

»Det giver helt sikkert problemer. Der er stadig frisk - stedvis hård - vind fra nordøst og øst, og sneen er let og vil fyge rundt igen i dag. Man skal køre meget forsigtigt - ikke bare lidt. Især på Bornholm, Sydsjælland og Lolland og Falster,« siger han.

Bornholm er snetopscorer i farligt vejr

Skanderborgvej i Aarhus kl. 4.30 onsdag morgen. Privatfoto.
Foruden den sydlige halvdel af landet vil også Nord- og Østjylland få flere snebyger og fortsat opleve fygning flere steder.

Fra Vejdirektoratet lyder meldingen ligeledes, at man fortsætter i gårsdagens spor. Det vil sige, at der muligvis kan opstå trafikale udfordringer på Lolland Falster, Sydsjælland, Sønderjylland og på Sønderjyske Motorvej og Østjyske Motorvej.

Tirsdag var der problemer på flere af strækningerne, hvilket kom til udtryk ved en række uheld i glatføret. På E45 Sønderjyske Motorvej var eksempelvis 23 køretøjer - heraf 5-6 lastbiler - involveret i et uheld, der sendte seks personer på hospitalet.

Onsdag morgen er der ikke nogen alvorlige trafikale faresignaler, og der bør være saltet og ryddet, siger Jesper Nielsen, vagthavende ved Vejdirektoratet.

»Det afhænger af bilisterne. Hvis man kører efter forholdene, bør man komme fornuftigt frem. Man skal køre i rigtig god tid, for vi er rustne, hvad angår at køre i sådan noget vejr. Det er længe siden, det har været sådan her,« siger han.

Vejret giver også problemer for den offentlige transport, hvor flere tog er aflyst. Der kører kun et tog i timen mellem Næstved og Rødby indtil kl. 18 onsdag aften. Der er i stedet indsat togbusser, oplyser DSB til TV 2.

Nordsjælland, Midtsjælland og Vestjylland har ifølge DMI stort set uberørt af snesituationen og vil være det igen onsdag. Kuldekloen har dog fat i hele landet.

Sådan holder du øje med "chillfaktoren," når den sibiriske kulde rammer

»Det er hundehamrende koldt. Lige nu har vi temperaturer mellem 6 og 10 graders frost. I dagtimerne stiger det til 4-5 graders frost, men det vil føles koldere på grund af vinden. Jeg har ikke regnet på chillfaktoren, men jeg skyder på, at det kan føles som 15 graders frost,« siger Lars Henriksen.

Dagfrosten ser ud til at vare til og med weekenden, og hvis man er glad for de hvide indslag, skal man udnytte de kommende dage til at få stablet en snemand på benene.

Den rigtige frostsne, vi oplever nu, kan nemlig være overstået efter weekenden, hvor prognoserne i skrivende stund spår, at lunere luft vil presse på. Det kan betyde, at den vinterlige sne erstattes af byger i sludform.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DMI
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Ros til stolen, der giver Aarhus en millionbesparelse: »Jeg kan være mig selv«
Aarhus Kommunes sparekatalog foreslår implementeringen af en ny bade- og hygiejnestol på kommunens plejehjem, hvilket skal give en besparelse på 5,3 mio. kr. Inden forslaget er vedtaget, møder stolen stor ros. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her