Trafik & vejr

Weekenden starter flot og ender med uberegneligt lavtryk

Der er lagt op til en kold og flot weekend, men søndag er en joker, oplyser DMI.

Foto: Jens Dresling

Februar i Danmark er ikke kendt for sit indbydende vejr, men weekenden starter godt, hvis man er til solrigt vintervejr.

Det oplyser Janne Hansen, der er vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

- Fredag bliver en rigtig pæn dag med solskin mange steder. Der kan godt være skyer i nogle dele af Jylland, men ellers er der for det meste nogen eller en del sol. Der kan også godt være lidt vind, men det aftager, siger hun.

Lørdag starter på samme måde pænt.

- Det bliver noget med sol fra starten af dagen, og så går det lidt mere over i noget skyet vejr. Det bliver en overgang til weekendens joker, søndag, hvor der kommer et lavtryk ind over landet og nogle fronter, siger meteorologen.

Den seneste prognose har et lavtryk lige over Danmark. Det betyder, at der kan komme kraftig vind op til kulingstyrke og "måske også lidt sne".

- Der er masser af nedbør søndag. Hvilken slags nedbør kommer an på lavtrykket, og hvor det falder. Hvis det bliver en sydlig bane, så vil vi nok få noget sne, men tager det en nordlig bane, så bliver det mere regn, siger Janne Hansen.

Sneen vil dog ikke blive liggende længe. Nedbøren går nemlig efter alt at dømme over i slud og regn.

- Der er noget varme i det her frontsystem. Der er mange ting, der er usikre i forbindelse med det her søndagsvejr. Men nedbør, det kommer der, siger Janne Hansen.

Temperaturmæssigt kan man råbe hurra, hvis man kan lide kulde. Fredag vil vi ligge mellem frysepunktet og tre graders varme. Det samme vil gøre sig gældende lørdag.

Søndag vil vi ligge med dagtemperaturer på op til fem grader. De kommende tre nætter bliver med nattefrost.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Biler
Smart eller tudegrim? Ny koreansk crossover deler vandene
Hyundai går benhårdt efter at skille sig ud fra konkurrenterne i klassen for de små crossovere, og det må man sige, de gør med den nye Kona. Desværre er selve bilen et ganske gennemsnitligt produkt. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her