Annonce
Trafik & vejr

Ny type færdselstavle har set dagens lys: »Det er en god hjælp til bilisterne«

De nye skilte i trafikken skal være med til at dæmme op for, at trafikanter bliver i tvivl om, hvilke hastighedsgrænser der gælder.

FDM

Flere steder på de danske veje findes der lokale hastighedsgrænser, som er højere end de normalt gældende på f.eks. landeveje og motortrafikveje.

Undertavlen kan f.eks. se sådan ud. I dette eksempel viser den, at den lokale hastighedsgrænse på 90 km/t ophører, og man i stedet højst må køre 80 km/t. Foto: FDM

Og for at huske bilisterne på, hvornår de lokale hastighedsgrænser ophører, har man fra årsskiftet valgt at indføre en ny type færdselstavle - en såkaldt fartundertavle.

»Det er en god hjælp til bilisterne, når der nu fremover skal skiltes med den generelle hastighed, når en lokal og højere hastighed ikke længere er gældende,« lyder det fra Dennis Lange, der er juridisk konsulent ved foreningen for danske motorejere, FDM, i en pressemeddelelse.

Det kan koste dig dyrt at møde tysk grundighed fra Jenoptik

Den nye tavletype vil blive obligatorisk at benytte, når de lokale hastighedsgrænser ophører.

Det kan f.eks. være på motortrafikvejene, hvor man flere steder har valgt at hæve fartgrænsen til 90 km/t mod de normalt gældende 80 km/t.

Hidtil har bilister, som ikke opfangede, at hastighedsgrænsen gik fra de lokale 90 km/t til 80 km/t kunnet få en bøde på 1.000 kr., hvis de blev fanget af en fartkontrol.

»Vi ser en større udbredelse af veje med en højere lokal hastighedsgrænse end den i øvrigt fastsatte generelle, og det øger risikoen for, at bilisterne bliver i tvivl om, hvilken hastighedsgrænse, der nu er gældende. Det kan den nye undertavle forhåbentlig dæmme op for,« siger Dennis Lange fra FDM.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FDM
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her